«Αρπάξατε με ψεύδη την εξουσία. Με ψεύδη κυβερνάτε, αλλά και από τα ψεύδη σας θα πέσετε, έχοντας, όμως, την χλεύη του ελληνικού λαού και της ιστορίας. Η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική. Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα δώσουν την εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω τις μαύρες σελίδες της δικής σας καταστροφικής διακυβέρνησης». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, αναρωτήθηκε «πόσο μακρινές φαντάζουν οι ηρωικές εποχές της αντιμνημονιακής σας αντιπολίτευσης. Όταν σκίζατε τα μνημόνια, όταν απειλούσατε τους εταίρους κουνώντας τους το δάκτυλο, όταν κατακεραυνώνατε τους αντιπάλους σας ως γερμανοτσολιάδες, όταν πάνω στο αγροτικό του Βάγγου ο κ. Τσίπρας υπόσχονταν στους αγρότες ανώγια και κατώγια.
Τίποτε δεν θυμίζει εκείνον τον εαυτόν σας:
•    τώρα υπογράφετε δυο-δυο τα μνημόνια,
•    τώρα υπερηφανεύεσθε ότι είσθε τα αγαπημένα παιδιά των εταίρων μας,
•    τώρα έχετε γονατίσει κάθε επαγγελματική τάξη στους φόρους και στις εισφορές,
•    τώρα δίνετε “κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, όπως σας θύμισε ο κ. Φίλης.
Ένα μόνον δεν έχει αλλάξει επάνω σας. Η εμμονή σας στο ψεύδος, στην εξαπάτηση, στη δημαγωγία. Γιατί ο στόχος σας ήταν και παραμένει ένας: η εξουσία. Και μπροστά του ισοπεδώνονται τα πάντα».
Περικοπές σε αδύναμους, αγρότες και πολύτεκνους
Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι “θύματα της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας είναι οι πιο αδύναμοι. Γιατί εσείς, οι αριστεροί:
•    κόβετε το ΕΚΑΣ σε 140.000 συμπολίτες μας,
•    εσείς κόβετε την έκπτωση των ιατρικών δαπανών,
•    εσείς πετσοκόψατε το επίδομα θέρμανσης στο ένα τέταρτο από αυτό που παραλάβατε. Από 200 εκατ. το μειώσατε σε 47 εκατ., εσείς που κατηγορούσατε πριν λίγα χρόνια - με αφορμή το ατυχές συμβάν με το μαγκάλι στη πατρίδα μου τη Λάρισα- τα μέλη της τότε κυβέρνησης ως δολοφόνους.
•    εσείς αυξάνετε τον ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά, σε κάποια από τα οποία πήρατε και την πλειοψηφία».
Ειδικότερα για τους αγρότες είπε ότι «“το φυσάν και δεν κρυώνει” με την εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών που τους επιβάλατε, με τη φορολόγηση για πρώτη φορά των επιδοτήσεων, με την κατάργηση του “αγροτικού πετρελαίου” και την επιβολή φόρου στο κρασί, όπου η διάψευση των μέχρι χθες εξαγγελιών σας για κατάργησή του, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την πολιτική σας αγυρτεία».
Ενώ για τις περικοπές στους πολύτεκνους υπογράμμισε ότι «ξεχωρίζει ως εμβληματική η υφαρπαγή πόρων από τα επιδόματα για οικογένειες με 3 και 4 παιδιά. Όχι μόνον διότι οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν τις πιο πιεστικές ανάγκες, αλλά και γιατί η πατρίδα μας υποφέρει από μια πρωτοφανή δημογραφική κατάρρευση. Οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά πιά τις γεννήσεις. Οι νέοι μας, που μπορούν να κάνουν οικογένεια, μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Το μέλλον προδιαγράφεται πλέον δυσοίωνο. Και εσείς, αντί να πάρετε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για να αντιστρέψετε τις τάσεις, κάνετε περικοπές στους πολύτεκνους. Συγχαρητήρια!».
O κ. Χαρακόπουλος κατέληξε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι «οδεύουμε στην έξοδο από τα μνημόνια και ότι θα πάρουμε τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου μας, όπως είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός. Πρόκειται, δυστυχώς, για μια ακόμη επιχείρηση παραπλάνησης. Γατί τι σόι καθαρή έξοδος θα είναι αυτή, με τεράστιες περικοπές συντάξεων, με μειώσεις αφορολόγητου, με θεόρατα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2023; Και επιπλέον με επιτροπεία, με υπερταμείο 99 χρόνων; Κι όλα αυτά με τις φαρδιά πλατιά υπογραφές των Τσίπρα-Καμμένου