«Η τραγική διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το μήνυμα των “ανοιχτών συνόρων” είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες αλλά και οικονομικοί μετανάστες. Τις συνέπειες τις υφίστανται οι τοπικές κοινωνίες που ασφυκτιούν όπου υπάρχουν κέντρα υποδοχής, όπως στα νησιά, αλλά και περιοχές με αυτοσχέδιους καταυλισμούς, όπως η Πάτρα, που είναι πύλη εξόδου. Ο απλός κόσμος, εντέλει, σηκώνει το βάρος από ιδεοληψίες των κυβερνώντων».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις συναντήσεις και την ενημέρωση που είχε από τις αστυνομικές αρχές στην Πάτρα, όπου βρίσκεται για τη διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Προετοιμασία για αντιπυρική...
Κατά τις συναντήσεις του στην Πυροσβεστική, όπου συνομίλησε με τον Διοικητή Π.Υ. Αιγίου Πύραρχο κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και στη συνέχεια με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Αχαΐας Πύραρχο κ. Νικόλαο Ρουμελιώτη και τον Διοικητή ΕΜΑΚ κ. Ιωάννη Πανόπουλο, ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ αναφέρθηκε «στην ανάγκη της έγκαιρης προετοιμασίας του Πυροσβεστικού Σώματος πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την εξασφάλιση των αναγκαίων μέσων πυρόσβεσης. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να επαναληφθούν τα περυσινά φαινόμενα όπου φθάσαμε στον Ιούλιο και ακόμη δεν είχαμε παραλάβει τα μισθωμένα εναέρια μέσα κατάσβεσης πυρκαγιών. Και επιτέλους θα πρέπει να υπάρξει λύση των προβλημάτων που έχουν ενσκύψει με τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και τους συμβασιούχους».
Μπαχαλάκηδες...
Κατά την επίσκεψή του στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ο κ. Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Κοτρωνιά, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον Διοικητή Α.Τ. Αιγίου Αστυνόμο Α κ. Βασίλειο Ροδόπουλο.
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ ευχαρίστησε για την ενημέρωση και ζήτησε να διαβιβάσουν «στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος τις ευχαριστίες μας για την αυταπάρνηση με την οποία επιτελούν το καθήκον τους και την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλουμε».

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική η δράση των ‘‘μπαχαλάκηδων’’ στην πόλη των Πατρών. Σημαντικό είναι, όμως, και το οξυμένο πρόβλημα της μετανάστευσης, λόγω και του λιμανιού. Είναι προβλήματα που χρονίζουν και πιέζουν για λύση. Το βέβαιο είναι ότι ως ΝΔ δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτά. Ο νόμος και η τάξη θα επικρατήσουν παντού και για όλους».