Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος λόγω της συμμετοχής του στο πανεθνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην εκδήλωση της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μήνυμά του προς τον πρόεδρό της κ. Σταμάτη Μαλάκο σημειώνει τα εξής:
«Θέλω να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία και να σας συγχαρώ για τους αγώνες που δίνετε για την επικράτηση των φιλελεύθερων ιδεών στον χώρο της εκπαίδευσης.
Δυστυχώς, η τριετής διακυβέρνηση από τους ‘‘συριζανέλ’’ υπήρξε καταστροφική και στον χώρο της εκπαίδευσης. Με ιδεοληπτικές εμμονές, και τα 3 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν περάσει από τον πόστο του υπουργού Παιδείας στόχευσαν στην απεθνικοποίηση της εκπαίδευσης και στην άρση οποιασδήποτε αξιοκρατικής διαδικασίας. Όραμά τους είναι μια παιδεία ισοπεδωμένη προς τα κάτω, στην οποία η αριστεία και η άμιλλα θα είναι απαγορευμένες έννοιες. Συνέχισαν τις χειρότερες παραδόσεις της μεταπολίτευσης, που συντέλεσαν καθοριστικά στην εκδήλωση της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και στον οποίο όποιος δεν συντονίζεται κινδυνεύει να χάσει το τραίνο της ιστορίας, η Ελλάδα διολισθαίνει προς τα πίσω, σε αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος. Τα πραγματικά θύματα αυτών των πολιτικών είναι, όμως, οι μαθητές, οι γονείς τους αλλά και το διδακτικό προσωπικό. Έχει φθάσει η στιγμή να μπει ένα τέρμα στους πειραματισμούς των ερασιτεχνών μάγων. Οι μαθητές δεν είναι του ‘‘κασίδη το κεφάλι’’. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, που θα επαναφέρει την εκπαίδευση στις ράγες της πραγματικής προόδου, η οποία συνδυάζει την προσαρμογή στα σύγχρονα εκπαιδευτικά και επιστημονικά δεδομένα με την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, που θα διαμορφώσει ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο η αριστεία δεν θα είναι ‘‘ρετσινιά’’ και η επαγγελματική ανέλιξη ‘‘χολέρα’’. Αυτό το όραμα μπορεί να το υπηρετήσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν, και ελπίζουμε σύντομα, ο λαός της δώσει την εντολή».