«Το δεύτερο μνημόνιο, μέσα σε δυόμισι χρόνια, είναι αποκλειστικά δικό σας έργο και έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί, ότι είστε πρόθυμοι σε κάθε υποχώρηση, παραχώρηση και εκχώρηση, με αντάλλαγμα λίγο ακόμη χρόνο στους θώκους της εξουσίας. Είναι εμφανές ότι οι κόκκινες γραμμές για το αφορολόγητο και τις συντάξεις του κ. Τσακαλώτου θυσιάστηκαν στον βωμό των κόκκινων χαλιών της εξουσίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του 4ου μνημονίου. 
Και πρόσθεσε ότι «εσείς, βεβαίως, συνεχίζετε να μιλάτε και να συμπεριφέρεστε ωσάν η Ελλάδα να είναι η χώρα των λωτοφάγων. Η αλήθεια, όμως, δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από τα ψεύδη της κυβερνητικής προπαγάνδας. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα παραπάνω στο Μέγαρο Μαξίμου για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει κάθε μέρα και πιο χαμηλά για τον ελληνικό λαό».
Εμπαίζετε τα στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ στάθηκε στην ομιλία του ιδιαίτερα στις περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη μείωση των ειδικών μισθολογίων, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση ανερυθρίαστα παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και πολιτικής εντιμότητας. Αντί να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιστρέφοντας και το υπόλοιπο 50% των παρακρατηθέντων από τις αποδοχές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, με τις ρυθμίσεις για το μισθολόγιο εμπαίζει απροκάλυπτα τους ανθρώπους που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, για τη διαφύλαξη της περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας»
Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «με το νέο μισθολόγιο προκύπτει άμεση μείωση αποδοχών για τους νεοεισερχόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ για τους ήδη υπηρετούντες καθιερώνεται προσωπική διαφορά. Έτσι, όμως, βάζετε σε βαθεία κατάψυξη τους μισθούς στη συντριπτική πλειοψηφία των ενστόλων, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ξαναδούν αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων τους -κάποιοι ακόμη και μέχρι την αποστράτευσή τους- αν δεν υπερβούν την προσωπική διαφορά. Ο κ. Τόσκας προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μας είπε ότι “η προσωπική διαφορά είναι θεσμοθετημένη, κατοχυρωμένη και δεν έχει χρονικό περιορισμό εφαρμογής”. Πώς, όμως, να γίνετε πιστευτοί ότι μπορείτε να εγγυηθείτε το μέλλον της προσωπικής διαφοράς στους μισθούς αστυνομικών και πυροσβεστών, όταν με το τέταρτο μνημόνιο πετσοκόβετε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις; Επιπλέον, εφόσον η προσωπική διαφορά δεν θα υπολογίζεται στις κρατήσεις για την αναλογική σύνταξη, θα οδηγήσει μοιραία σε περαιτέρω μείωση των συντάξιμων αποδοχών».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας ότι «δέσμευση της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση των αναδρομικών που εκκρεμούν, αλλά και η κατάθεση ενός νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».