Ο αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος πληροφορηθείς στη Μάλτα, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της COSAC, την εκδημία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της παράταξης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μιας γενιάς ιερών τεράτων της πολιτικής που διαμόρφωσαν την νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου μας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε Μέγας Πολιτικός! Χαλκέντερος μαχητής, εργάστηκε με πείσμα και επιμονή σε δύσκολες εποχές με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον. Κήρυκας της εθνικής συμφιλίωσης, άνθρωπος του διαλόγου, επεδίωκε πάντα τη συνεννόηση και τη συνεργασία.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε σταθερό μέτωπο με τον προσφιλή στην Ελλάδα λαϊκισμό. Πολιτικός μπροστά από την εποχή του, ως πρωθυπουργός επιχείρησε μεταρρυθμίσεις που πολεμήθηκαν λυσσαλέα. Σήμερα, όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι η Ελλάδα θα είχε διαφορετική πορεία αν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-93 είχαν συνέχεια. Μέχρι το βαθύ του γήρας υπήρξε πρότυπο κοινοβουλευτικού ανδρός. Σταθερά ευρωπαϊστής, έβλεπε το μέλλον της Ελλάδας μέσα στον πυρήνα της Ευρώπης. Φεύγει πλήρης ημερών έχοντας εν ζωή κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.
Ευτύχησε να αποκτήσει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα και να καμαρώσει τον γιο του Κυριάκο ως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Οι παρακαταθήκες του για όλους εμάς τα στελέχη και μέλη της ιστορικής παράταξης που ηγήθηκε είναι πολύτιμος οδοδείκτης για το μέλλον.
Καλό ταξίδι πρόεδρε».