Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την νέα καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στα κεντρικά των ΜΑΤ στην Καισαριανή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι βίαιες δράσεις των γνωστών αγνώστων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται ανεξέλεγκτα υπό τη μόνιμη πλέον κυβερνητική ανοχή. Η νέα επίθεση εναντίον του κτιρίου των ΜΑΤ στην Καισαριανή, προστίθεται σε πολλές ακόμη που έχουν σημειωθεί στην Πάτρα, την Ομόνοια, το Πρωτοδικείο Αθηνών και αλλού.
Ενώ οι συμμορίες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές αστυνομικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει ατάραχο την πολιτική Τόσκα, δηλαδή αυτήν της απόλυτης αδράνειας.
Έχει γίνει πλέον αντιληπτό και στον τελευταίο πολίτη της χώρας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει την ασφάλεια. Για τους δικούς της λόγους προτιμά να χαϊδεύει το περιθώριο και τις φιλικές της “συλλογικότητες”, θέτοντάς τες ουσιαστικά υπεράνω του Νόμου. Είναι προφανές ότι οι διαβεβαιώσεις της μιας εκ του υπουργικού διδύμου, της κ. Παπακώστα, για την εφαρμογή δήθεν του δόγματος “μηδενικής ανοχής”, αποδεικνύονται λόγια του αέρα».