Ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας,βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα από έναν αυτοαποκαλούμενο μοναχό είναι πράξη απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα, η οποία εύλογα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Οι πράξεις αυτές της μισαλλοδοξίας και του μίσους είναι ξένες προς τον ελληνικό πολιτισμό και την Ορθοδοξία. Εξάλλου, ο άνθρωπος αυτός που διέπραξε τις ασχήμιες ουδεμία σχέση έχει με την κανονική εκκλησία, την οποία δυσφημεί παριστάνοντας τον ιερωμένο.
Οι έχοντες γνώση της ιστορίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ανέκαθεν στην Λάρισα η εβραϊκή κοινότητα υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, και περιβλήθηκε πάντοτε με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης, ιδίως στα σκοτεινά χρόνια των απηνών διώξεων από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί με την αφροσύνη και το μίσος του να αμαυρώσει αυτές τις σελίδες της ιστορίας ούτε βεβαίως να υποδαυλίσει το ρατσισμό και την μισαλλοδοξία στην ελληνική κοινωνία».