«Ενώ οι γνωστοί-άγνωστοι επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες χάους στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με καταστροφές καταστημάτων, επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων -και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, εκρηκτικούς μηχανισμούς σε υπηρεσίες και τράπεζες, με εμπρησμούς αυτοκινήτων και με τα καθιερωμένα πλέον επεισόδια στα Εξάρχεια, η κυβέρνηση παραμένει σκανδαλωδώς απούσα».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια του Τομέα που συνεδρίασε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «απέναντι στις εκφρασμένες απειλές των ομάδων του περιθωρίου για “πόλεμο” διαρκείας, με τελικά θύματα την κοινωνική ειρήνη και τους απλούς πολίτες, το κατ’ ευφημισμόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιδεικνύει παντελή αδυναμία και απροθυμία να επιβάλει τον νόμο και την τάξη. Εξαιτίας των ιδεοληψιών και της μειωμένης επάρκειας των αρμοδίων, η Ελλάδα διολισθαίνει σταθερά σε κράτος μειωμένης εσωτερικής ασφάλειας».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση «πριν να είναι πλέον πολύ αργά και η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, να αποκαταστήσει άμεσα την τάξη και τον νόμο. Κάθε ολιγωρία, με οποιαδήποτε δικαιολογία ή πρόφαση, είναι απαράδεκτη. Οι αρμόδιοι υπουργοί ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ας πράξουν αναλόγως. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».
Αντιπυρική περίοδος
Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα έγκαιρης προετοιμασίας του Πυροσβεστικού Σώματος για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα αντίστοιχα της περυσινής περιόδου, με συνέπεια μεγάλες καταστροφές στον εθνικό δασικό πλούτο και σε περιουσίες πολιτών. Η ανάγκη αυτή είναι ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη μετά τις πρόσφατες κρίσεις και τις διοικητικές αρρυθμίες που παρατηρήθηκαν σε αυτές με παραλήψεις πλειάδας ικανών αξιωματικών και αλλαγή του συνόλου της ηγεσίας του Σώματος. 
Τέλος, υπήρξε απολογισμός των μέχρι σήμερα πεπραγμένων του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ και εξετάστηκε ο προγραμματισμός για τις μελλοντικές πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερα θετικά εκτιμήθηκε η συνεδρίαση των διευρυμένων συνεδριάσεων του Τομέα σε επίπεδο Περιφερειών, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε, η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίζεται να γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Πάτρα.