«Προκαλούν την κοινή λογική, την νοημοσύνη του κόσμου αλλά είναι και ύβρις στην μνήμη των θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ, αυτά πουλέει ο κ. Κυρίτσης ότι ‘‘δεν θυμούμαι στα τόσα χρόνια ως δημοσιογράφος να υπήρξαν θύματα από μολότοφ’’. Είχαμε και θύματα στην ΜΑΡΦΙΝ, και οι αστυνομικοί έχουν κάθε χρόνο δεκάδες τραυματίες».
Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπή«Πρωινή Ανάγνωση»με τη δημοσιογράφο κ.Κέλλυ Κοντογεώργη με αφορμή τον υπό διαβούλευση νέο Ποινικό Κώδικα.
Ο κ. Χαρακόπουλος ανέλυσε διεξοδικά το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεφεύγει από τις ιδεοληψίες του και αυτές φαίνονται εμβληματικά από κάποια άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση», αναφέροντας συγκεκριμένα:
- Το άρθρο 3 για τις σχέσεις εκκλησίας πολιτείας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δώσει εξετάσεις αριστεροφροσύνης. Δεν είναι άσχετη και η απόπειρα που έγινε το προηγούμενο διάστημα να μην θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί, οι κληρικοί και όλος αυτός ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος. Δεν χρειάζεται κάποια διάταξη περί ουδετεροθησκείας, υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην Ελλάδα κάθε διαφορετικού θρησκεύματος και δόγματος, όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν ζητήματα».
- Το άρθρο 16 για το κρατικό μονοπώλιο στα ΑΕΙ.
«Είναι πρωτόγνωρο, όχι μόνον στον βαλκανικό μας περίγυρο, όχι μόνον στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ακόμη και στη Βόρειο Κορέα πληροφορούμαι ότι λειτουργεί ιδιωτικό πανεπιστήμιο, στην Κούβα ακούω λειτουργεί ιδιωτικό πανεπιστήμιο, και στην Ελλάδα να εμμένουμε να μην έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια». Πρόσθεσε ότι «αν αναθεωρούσαμε το άρθρο 16, σε μεγάλο βαθμό θα αντιμετωπίζαμε και το brain drain. Θα δημιουργούνταν campus γύρω από κάθε πανεπιστήμιο με διοικητικούς υπαλλήλους που θα βρίσκανε δουλειά, με παιδιά που δεν θα φεύγανε στο εξωτερικό και δεν θα είχαμε και αυτήν την οικονομική αιμορραγία».
‘‘Χάδι’’στον πολιτικό και αθλητικό χουλιγκανισμό
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφερόμενος στον νέο ποινικό κώδικα σημείωσε ότι «κι εδώ ξεδιπλώνονται μια σειρά από ιδεοληψίες του κυβερνώντος κόμματος. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μετατροπή από κακούργημα σε πλημμέλημα της κατασκευής ή κατοχής εκρηκτικών υλών. Ουσιαστικά αποτελεί ένα‘‘χάδι’’στον πολιτικό και αθλητικό χουλιγκανισμό και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, τι επιδιώκει η κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι σε μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους».
Ο Θεσσαλός πολιτικός στάθηκε ιδιαίτερα στα θύματα της ΜΑΡΦΙΝ αλλά και τους τραυματίες αστυνομικούς από μολότοφ και τόνισε πως«κατ’ επανάληψιν, ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, επισκέφτηκα αστυνομικούς που αντιμετώπισαν τη βία τωνμπαχαλάκηδων και των κουκουλοφόρων. Την προηγούμενή εβδομάδα ήμουν σε μια σεμνή τελετή μνήμης των πεσόντων αστυνομικών εν ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος που πραγματοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, και εκεί τιμήθηκε ο Στέφανος Μικερτζής, ένας αστυνομικός που αντιμετώπισε αυτήν την βία στα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2009 από τους μπαχαλάκηδες. Κόντεψε να καεί ο άνθρωπος, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του και μετά από την νοσηλεία του μετακινήθηκε σε υπηρεσία γραφείου. Ο άνθρωπος μάς έδειξε την ώρα που τιμήθηκε, ιδιαίτερα συγκινημένος, τα κομμάτια της ασπίδας του που έμειναν από τις βόμβες μολότοφ».