«Εντείνονται οι διαμαρτυρίες κατοίκων και, κυρίως, επαγγελματιών των παραλίων του νομού Λάρισας, αλλά και φορέων της τοπικής κοινωνίας, για την δυσκολία πρόσβασης ταξιδιωτών από τη Βόρειο Ελλάδα στα παράλια του νομού. Ήδη πριν την περσινή θερινή περίοδο, είχε επισημανθεί με ερώτησή μας, η αναγκαιότητα συγκοινωνιακού κόμβου και σήμανσης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης για να βελτιωθεί η πρόσβαση στην περιοχή. Ωστόσο, πέραν της σήμανσης, το θέμα του ολοκληρωμένου κόμβου εξακολουθεί να εκκρεμεί».

Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επικαλείται «εκτενή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο» που «αντικατοπτρίζουν τις εύλογες αντιδράσεις πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται διότι, από την περυσινή ακόμα τουριστική περίοδο, δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη λύση στο πρόβλημα της περιορισμένης πρόσβασης που δημιουργεί η ανυπαρξία ολοκληρωμένου οδικού κόμβου». Όπως υποστηρίζει «με τον ήδη υπάρχοντα κόμβο, στη βόρεια πλευρά των σηράγγων των Τεμπών στο ύψος του Πυργετού, δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε όσους έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα και θα επιθυμούσαν να επισκεφθούν τα παράλια, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η επισκεψιμότητα. Οι άμεσα θιγόμενοι επαγγελματίες της περιοχής, με την ελπίδα να εισακουστούν και να αποφύγουν οικονομικές επιπτώσεις στη νέα τουριστική περίοδο, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει στον κ. Σπίρτζη ότι «κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στα παράλια του νομού, δηλώσατε ότι θα κατασκευαστεί ο  κόμβος στον Πυργετό και ότι η διαδικασία είναι στη φάση των διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους και τους εργολάβους. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ολοκλήρωση του κόμβου δεν πρόκειται να προχωρήσει αν δεν λυθεί πρώτα το θέμα της μετεγκατάστασης των διοδίων. Αποτελεί δε κοινή αίσθηση ότι η «διένεξη» μεταξύ δημοσίου και παραχωρησιούχου βαίνει εις βάρος των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, που φοβούνται πως ακόμα ένα καλοκαίρι θα βιώσουν τα αρνητικά αποτελέσματα της μη ύπαρξης ολοκληρωμένου κόμβου».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1.    Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την ολοκλήρωση του κόμβου; Ποια βήματα εκκρεμούν από το κάθε εμπλεκόμενο μέρος και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους;
2.    Θα ολοκληρωθεί ο κόμβος που ζητούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής κατά τη τρέχουσα τουριστική περίοδο, κι αν όχι για ποιο λόγο;