«Και σήμερα, σε αντίξοες συνθήκες, που η εθνική μας ταυτότητα βάλλεται ποικιλοτρόπως, οι βλαχοφωνοι Έλληνες, πιστοί στις παραδόσεις τους, στα ήθη τους στην ιστορία τους, πάντα πρωτοπόροι στην φιλοπατρία τους δίνουν μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο του ελληνισμού». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, που διοργανώνεται στην πόλη της Λάρισας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αυτήν την χρονιά στο Αντάμωμα των Βλάχων, καθώς συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην ετήσια προσκυνηματική του επίσκεψη στα άγια χώματα της Καππαδοκίας, λέει ακόμη στο μήνυμά του:
«Δραττόμενος της ευκαιρίας, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να εξάρω την ανεκτίμητη προσφορά του βλαχόφωνου ελληνισμού στην ιστορία της πατρίδας μας στο διάβα των αιώνων. Περήφανοι και εργατικοί, φύλακες των ορέων, πιστοί Ορθόδοξοι κράτησαν τις Θερμοπύλες της πίστης και του έθνους. Και όταν χρειάστηκε στα χρόνια των αγώνων για την ανεξαρτησία ήταν στην πρώτη γραμμή. Όπως στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν στην ανοικοδόμηση του φτωχού μας κράτους με την ατελείωτη χορεία των ευεργετών της πατρίδας. Ακόμη και σήμερα οι καρποί της ανιδιοτελούς και γενναιόδωρης προσφοράς τους βρίσκονται διάσπαρτοι στην πρωτεύουσα και ανά την χώρα, αλλά και εκτός αυτής στις μεγάλες άλλοτε ελληνικές παροικίες..
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας»