Την ταλαιπωρία ασθενών και προσωπικού από τα προβλήματα με τον κλιματισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, εν μέσω μάλιστα καύσωνα, αναδεικνύει με ερώτησή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στην ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι "τα περιστατικά για την προβληματική λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας όλο και πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό και αναδεικνύονται  συχνά τόσο από τον Τύπο όσο και από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Το τελευταίο κρούσμα, που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τον δικαιολογημένο θόρυβο για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν, ειδικά στα νοσοκομεία, και οδηγεί σε απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας στα μάτια του πολίτη, είναι τα προβλήματα που εμφανίστηκαν λόγω του καύσωνα.
Παρά τις ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων που προειδοποιούσαν για την κατάσταση που υπάρχει με τον κλιματισμό σε νοσοκομεία όλης της χώρας, τα χειρότερα δεν απεφεύχθησαν.
Συγκεκριμένα στη Λάρισα, όπου είναι γνωστό ότι διαπιστώνονται ίσως οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα σε περιόδους καύσωνα, το Γενικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κλιματισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 29/6/2017, δεν υπάρχει κλιματισμός στα Επείγοντα Περιστατικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα τμήματα, όπου είτε δεν υπάρχει κλιματισμός είτε αυτός υπολειτουργεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ανείπωτη ταλαιπωρία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών.
Αυτές τις ημέρες όπου η θερμοκρασία την ημέρα στην πόλη ξεπερνάει τους 40ο Κελσίου, υπάρχει αυξημένη ανάγκη για φροντίδα σε συμπολίτες μας, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας. Πρέπει λοιπόν το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, που βρίσκεται στον ιστό της πόλης, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών άμεσα". Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί το υπάρχον πρόβλημα άμεσα και να μην επαναληφθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;
2. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Γενικό Νοσοκομείο το πρόβλημα στον κλιματισμό υπάρχει εδώ και μία εβδομάδα. Αληθεύουν οι ισχυρισμοί αυτοί και αν ναι για ποιο λόγο δεν ελήφθη άμεσα μέριμνα για την αποκατάσταση του προβλήματος;