«Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε σχέση με τα ΕΠΑ.Λ. και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να πετύχει την αναβάθμιση τους;» ζητά να πληροφορηθεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από το υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Γαβρόγλου, με ερώτηση που του απευθύνει με άλλους βουλευτές της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Βλάση, τονίζεται ότι «κατά την επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στην Τρίπολη, στο πλαίσιο, του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αναβαθμιστούν τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Επιπλέον, έκανε λόγο για νέα προγράμματα σπουδών, αλλά και για την απαραίτητη επιμόρφωση των διδασκόντων στα ΕΠΑ.Λ.»
Κατόπιν τούτων, οι υπογράφοντες βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:
1.    Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε σχέση με τα ΕΠΑ.Λ., σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να πετύχετε την αναβάθμιση τους και πώς πρόκειται να δαπανηθεί το προαναφερόμενο ποσό και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα.
2.    Πώς εννοεί η κυβέρνηση την επιμόρφωση των διδασκόντων στα ΕΠΑ.Λ. και πώς προτίθεται να την υλοποιήσει και με βάση ποια κριτήρια.
3.    Πώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις πρόκειται να γραφούν τα νέα βιβλία των ΕΠΑ.Λ.. Πόσος θα είναι ο χρόνος συγγραφής και ποια η όλη διαδικασία εγκρίσεως των σχετικών διδακτικών πακέτων.