«Ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να απαξιώσει την κριτική μας για την έξαρση της εγκληματικότητας και της ανομίας, είπε, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι οι πόλεις μας δεν είναι και το Γκόθαμ Σίτυ. Αλίμονο, αν πρέπει να φτάσουμε στο επίπεδο της πόλης του Μπάτμαν για να αποφασίσει η κυβέρνηση να δράσει! Η αλαζονεία, όμως, της εξουσίας είναι τέτοια που φτάνει στο σημείο να μας θεωρεί τυφλούς, υποστηρίζοντας ότι δεν τον προστατεύουν τα ΜΑΤ στο γραφείο του -ενώ η Ηρώδου Αττικού είναι μονίμως κλειστή από τις κλούβες».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας σε εκδηλώσεις, με θέμα «Η δημόσια τάξη ως αγαθό, δικαίωμα και πρόκληση μιας ευνομούμενης πολιτείας», στα Διαβατά και την Πυλαία Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσαν οι ΔΗΜΤΟ της ΝΔ σε συνεργασία με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας, βουλευτή Β´ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρο Καράογλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «όσο κι αν ο πρωθυπουργός επιχειρεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, δεν πείθει ούτε τους συντρόφους του. Το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ασφαλείας του πολίτη, όταν το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 73% του συνόλου των πολιτών.

Δυστυχώς, λόγω των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια επιδεινώθηκε».
Αναφερόμενος στον «νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο ανομίας» είπε χαρακτηριστικά: «τους λέμε ότι στα πανεπιστήμια κουμάντο κάνουν οι συμμορίες και οι έμποροι ναρκωτικών και μας λένε ότι θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στο ΑΠΘ φοιτητές καταγγέλλουν εμπόριο ναρκωτικών και ο υπουργός Παιδείας με τα τσιτάτα του για το ‘‘ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα’’ ουσιαστικά ζητά από τους φοιτητές να αυτοδικήσουν, να τα βάλουν με συμμορίες! Τα πανεπιστήμια δεν είναι πλέον χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά χώροι επιβολής συγκεκριμένων ιδεών δια της βίας και της τρομοκρατίας». Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ δεσμεύτηκε για «κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου με τον οποίο έχουν βγει χιλιάδες κρατούμενοι, αλλά και του νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «σε μια κανονική χώρα η αστυνομία διώκει τα παραβατικά στοιχεία και τους κουκουλοφόρους κι όχι το αντίθετο. Είναι εμφανές μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα ότι κάποιοι θέλουν νεκρό αστυνομικό. Και αντί να διωχθούν αυτοί που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο, αντί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προστατέψει τον Έλληνα αστυνομικό, καταφεύγει σε φαιδρές δηλώσεις περί αυτοπροστασίας και καλεί σε απολογία τους εκπροσώπους των αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ γιατί τόλμησαν να μιλήσουν».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το γεγονός ότι «στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικρατεί μια πρωτόγνωρη σύγχυση. Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, άλλα λέει η κ. Γεροβασίλη, άλλα η κ. Παπακώστα! Αντ’ αυτού, όμως, βλέπουμε γκάφες ολκής, όπως η διαρροή της ΕΛΑΣ περί εμπλοκής σε υπόθεση ναρκωτικών του δολοφονηθέντος από την αλβανική αστυνομία, ομογενούς Κατσίφα, που αμαύρωνε τη μνήμη του Βορειοηπειρώτη, όταν ήταν γνωστό ότι αθωώθηκε πανηγυρικά. Και στη συνέχεια το αίσχος με τον χάρτη που έχει τα Σκόπια ως ‘‘Μακεδονία’’ και τα κατεχόμενα της Κύπρου ως ‘‘Βόρεια Κύπρο’’».
Στις εκδηλώσεις, τον κ. Χαρακόπουλο προλόγισαν ο βουλευτής κ. Θόδωρος Καράογλου, οι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Δέλτα κ. Γιώργος Αθανασιάδης και Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Λάμπρος Γατσώρης, και οι δήμαρχοι Δέλτα κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος και Χορτιάτη Πυλαίας κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.