Η ανοργανωσιά και το χάος που επικρατούν σε πολλές δομές του προσφυγικού ανά την Ελλάδα συναντώνται στο θέμα του προσωπικού και στη Λάρισα όπου η κυβέρνηση προσέλαβε 90 ανθρώπους χωρίς σχέδιο, εκπαίδευση και σαφείς αρμοδιότητες. Ήδη το θέμα προσέλαβε πανελλαδικές διαστάσεις μέσω των καναλιών που άρχισαν να ψάχνουν που βρίσκονται οι 2.500 άνθρωποι που προσλήφθηκαν για τους πρόσφυγες.

Απαντώντας ο Δήμος Λαρισαίων δια του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Δεληγιάννη δηλώνει, στην "Ελευθερία", ότι οι 50 προσληφθέντες βρίσκονται στο Κουτσόχερο όπως υπέδειξε ο στρατός και οι υπόλοιποι σε δομές του Δήμου Λαρισαίων όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, το τμήμα ρουχισμού κ.λ.π.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ALPHA που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τρίτης, αναφέρει: ότι «Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Λάρισα, οι προσλήψεις ξεπερνούν κάθε όριο λογικής και ρουσφετιού. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 500 πρόσφυγες στο στρατόπεδο, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν πατούν το πόδι τους στη δομή. "Εγώ προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο" δηλώνει πάντως στην κάμερα του ALPHA ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι περισσότεροι από τους 90 εργαζόμενους προσέφεραν έργο στο δήμο και όχι στους πρόσφυγες. "Αν δεν είναι αυτό ρουσφέτι, τι είναι" αναρωτιέται η ρεπόρτερ του καναλιού και ακολουθούν οι δηλώσεις Καλογιάννη ο οποίος αναφέρει: "Ήμασταν σε συνεννόηση συνεχή με τα υπουργεία, όταν εμένα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των 90 προσλήψεων βεβαίως και ρώτησα τι θα κάνω παιδιά, με τους 90; Η απάντηση ήταν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η δομή, και θα πηγαίνουν σταδιακά, απασχολήστε τους σε κοινωνικές δομές."

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με τις αποκαλύψεις: «Διάφορες ειδικότητες βρεφονηπιοκόμοι, δάσκαλοι, ψυχολόγοι, νηπιαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί  δεν παράγουν έργο είτε γιατί δεν υπάρχει διερμηνέας, είτε γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ενώ οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα δεν είναι μέσα στη δομή, αλλά καθαρίζουν από το Σεπτέμβριο τα σχολεία που θα πάνε τα προσφυγόπουλα», καθώς δεν έχουν πάει ακόμη.