Την διαβεβαίωση πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει σε πρόσθετο μέτρο στήριξης όσων έμειναν εκτός ενισχύσεως επειδή δεν πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις για τη λήψη της συνδεδεμένης και για όσους παρέδωσαν κρέας χωρίς να έχουν παραδώσει γάλα, έλαβε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιουαπό τονΥπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Στη συνάντηση των δύο πολιτικών ο κ. Βορίδης δήλωσε πως εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα το μέτρο έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που έλαβαν οι παραγωγοί ελαιώνΚαλαμών, να επεκταθεί σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς.

Ευχάριστα είναι τα νέα και για τους αμυγδαλοπαραγωγούς του νομού Λάρισας αφού η αποζημίωση τους από τα ΠΣΕΑ 2017 βρίσκεται προ των πυλών.

Οι δύο πολιτικοί τέλος, συζήτησαν για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από χαλάζι και παγετό με την επένδυση στο πλαίσιο του Υπομέτρου 5.1. να ανέρχεται στα 15 εκ ευρώ.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ειδικά η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ο καθημερινός σύμμαχος των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου, των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας και ολόκληρης της χώρας που μοχθούν, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, να στηρίξουν το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.

Ευχαριστώ δημόσια τον κ. Βορίδη για την άψογη συνεργασία μας. Ξέρω ότι εργάζεται ακούραστα για την προαγωγή και προώθηση των συμφερόντων των ανθρώπων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Το σύνολο του κυβερνητικού μηχανισμού εργάζεται μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες, όχι απλά για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, αλλά για να εξασφαλίσει σε όλους τους πολίτες ένα καλύτερο αύριο».