Ανάμεσα  στα καινοτόμα προγράμματα που ξεκίνησε να υλοποιεί  η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, είναι και το πρόγραμμα «Κυκλοφοριακής Αγωγής προσχολικής και σχολικής ηλικίας».

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η Πόλη που Μαθαίνει» και για την υλοποίησή της η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής συνεργάζονται με πιστοποιημένους εκπαιδευτές και συγκεκριμένα με το  Σύλλογο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λάρισας, την Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Περιφέρειας Θεσσαλίας, και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, εκπαιδεύτρια και προπονήτρια ποδηλασίας κα. Εύη Ευαγγέλου με τη βοήθεια του πιστοποιημένου Δημοτικού υπαλλήλου για θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής κ. Κων/νο Κωστακόπουλο.

Προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία και έχοντας δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προσχολική και σχολική ηλικία, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αλκαζάρ υποδέχτηκε και τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για ένα «βιωματικό μάθημα» εφαρμόζοντας απλούς  κανόνες διάσχισης διαβάσεων, δρόμων και  διασταυρώσεων.

Η οδήγηση των ποδηλάτων των μικρών μαθητών ήρθε να συμπληρώσει το αντίστοιχο πρόγραμμα των μαθητών της Δ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης που συνεχίζονται, με μάθημα προσαρμοσμένο κατάλληλα στην ηλικία των μαθητών και οδήγηση μηχανοκίνητων οχημάτων.