Mε μια μεγάλη γιορτή που θα στηθεί την Κυριακή στην πόλη της Λάρισας και με κυρίαρχο το Βαλκανικό ηχόχρωμα, ξεκινάει το Παζάρι της Λάρισας, που θα διαρκέσει από τις 24 εως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Κεντρικό γεγονός των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του Παζαριού είναι η μεγάλη ανοικτή συναυλία του διεθνούς φήμης συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το βράδυ της Κυριακής (8.30 μ.μ.) στο χώρο απέναντι από την Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.
Τα προεόρτια, ωστόσο της συναυλίας του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, θα εξελιχθούν στο κέντρο της πόλης, από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, όπου θα η μπάντα των χάλκινων του Σέρβου δημοφιλούς μουσικού Μάρκο Μάρκοβιτς, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών, μελών χορευτικών συλλόγων της πόλης, θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία, θα περιδιαβούν στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξουν στο πλατεία Ταχυδρομείου.
Στην φετινή διοργάνωση του Παζαριού, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής.

Ειδικότερα, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι το Παζάρι αποτελεί ένα θεσμό που αναβαθμίζεται συνολικά όχι μόνο για την Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο η κατάσταση βελτιώνεται ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην ποιότητα και την εμβέλειας των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενη χρόνια και κορυφώνονται φέτος με την συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.
Μάλιστα φέτος φαίνεται ότι το ενδιαφέρον με την συναυλία του Μπρέγκοβιτς είναι μεγάλο και εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πολλές περιοχές της χώρας. «Το παζάρι της Λάρισας είναι ένας θεσμός που αγαπούν οι πολίτες και το μόνο που εμείς κάνουμε είναι να το βελτιώσουμε σε σημαντικό βαθμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Παναγιώτης Νταής σημείωσε ότι φέτος και στο πλαίσιο της συναυλίας του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο.
Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου Λαρισαίων τα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 600.000 ευρώ καθώς έχει καλυφθεί στο 100% η ζήτηση για περίπτερα, ενώ αναμένεται να έρθει φέτος περισσότερος κόσμος.