Τη σταθερή πεποίθηση πως το ακτινίδιο του Κάτω Ολύμπου μπορεί να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στο εξωτερικό, «κατακτώντας» ακόμη και τις πιο απαιτητικές αγορές, εξέφρασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. ΒασίληςΚόκκαλης, στο πλαίσιο επίσκεψής του σήμερα στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης Παραγωγών Ακτινιδίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού.

Ο κ. Κόκκαλης συζήτησε όλες τις εξελίξεις γύρω από το προϊόν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο κ. Θανάση Βλάχο, τον αντιπρόεδρο κ. Θανάση Ευθυμίου και το μέλος κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός πως από φέτος θα λειτουργήσουν τα ψυγεία και διαλογητήρια που δημιουργήθηκαν και με τη στήριξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο είχαν ενταχθεί το 2018, όταν ο ίδιος ήταν υφυπουργός.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως «από τα όσα συζητήσαμε με τους συνεταιριστές, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά πως το συνεταιρίζεσθαι στη χώρα μας μπορεί να είναι και υγιές και προσοδοφόρο, αρκεί να γίνεται σε στέρεες βάσεις.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πυργετού αποτελεί υπόδειγμα υγιούς μοντέλου συνεργατισμού, παράγοντας πλούτο στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας αναπτυξιακή εξωστρέφεια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην περιοχή του Κάτω Ολύμπου, παράγεται πάνω από το 10% της εγχώριας παραγωγής ακτινιδίων, με εξαιρετική ποιότητα και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που αξίζει και μπορεί να βρεθεί στις ακριβότερες αγορές του κόσμου.

Δώσαμε μαζί πολλές μάχες από τον καιρό που ήμουν υφυπουργός, συνεχίζουμε μαζί και από το μετερίζι της αντιπολίτευσης, έτοιμος να προσφέρω στο συνεταιρισμό κάθε βοήθεια και να αναδείξω κάθε ανησυχία».