Με το στερνό μαλί της κεφαλής εμφανώς αυξημένο, θυμίζοντας το Ανδρέα Παπανδρέου στα πρώτα χρόνια της αντιπολίτευσης, ο Τζανακούλης έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στην έκθεση του ορκωτού λογιστή της ΔΕΥΑΛ η οποία αναφέρει ότι η επιχείρηση αγόρασε ομόλογα εν αγνοία του Δ.Σ. και έπαθε ζημιά 4,9 εκ ευρώ.

Η απάντηση του πρώην δημάρχου, εν πολλοίς αναμενόμενη , συνοψίζεται στη φράση "όλα καλά τα κάναμε".

Πάρτε μια γεύση:

«Από τη σωστή διαχείριση επήλθαν τα υψηλά αποθεματικά στην επιχείρηση. Τα χρήματα αυτά που επενδύσαμε δεν τα πήραμε από τους Λαρισαίους, δεν τα πήραμε από τους εργαζόμενους. Ήταν τα κέρδη από τη σωστή διαχείριση».

Σχετικά με το αν το θέμα έπρεπε να πάει προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ επισημαίνει καταπληκτικό: «σύμφωνα με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων επιτρέπεται η επένδυση σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου. Όλα όσα κάναμε τα γνώριζαν στο Δ.Σ. Δεν χρειαζόταν να παρθεί κάποια άλλη απόφαση. Σύμβουλοί μας ήταν οι συστημικές τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν μπορούσε να προβλεφθεί τότε αυτή η εξέλιξη στην ελληνική οικονομία, ωστόσο θεωρώ σωστή την απόφαση της σημερινής διοίκησης να εξαργυρώνονται όταν λήγουν».

Παράλληλα ανέφερε ότι η υπόθεση έχει τεθεί για την εισαγγελία στο αρχείο, ενώ εξέφρασε ερωτηματικά για τον τρόπο και τον χρόνο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δημοτική αρχή η έκθεση του ορκωτού λογιστή. «Την έκθεση την είχε για αρκετό καιρό στα συρτάρια της η δημοτική αρχή γιατί επέλεξε να δώσει στοιχεία της στη δημοσιότητα τώρα; Καμιά άλλη δημοτική αρχή στη χώρα δεν έχει υποστεί τόσους ελέγχους όσους έχουμε υποστεί εμείς. Δε θα αφήσουμε καμία σκιά. Περιμένω να συγκεντρώσω όλες τις αποδείξεις που χρειάζομαι και θα κινηθώ νομικά».

Το επόμενο βήμα του, πιθανόν, θα είναι να καλέσει τους Καλογιάννη - Καφέ να του ζητήσουν συγνώμη για το ατόπημά τους να βάλλουν ορκωτό λογιστή στη ΔΕΥΑΛ.

Δεν τον άλλαξε καθόλου η αντιπολίτευση τον τέως...

Κ.Τ.

* Στη φωτογραφία ο Κώστας Τζανακούλης κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου πλαισιωμένος από τους πρώην αντιδημάρχους Σπύρο Μπαρμπούτη και Κώστα Καλαμπαλίκη