Τα απανωτά κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, οδήγησε τον Συνεταιρισμό Πλατανουλίων «Φρουτοπηγή» να προσλάβει security για την φύλαξη των περιβολιών καθώς εκτός από εργαλεία και μηχανήματα οι γνωστοί, άγνωστοι κλέβουν και τις παραγωγές.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Πλατανουλίων «Φρουτοπηγή» κ. Στέλιος Μαλάκος.

«Το πρόβλημα έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια και φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερο, κάθε μέρα έχουμε και μια κλοπή, βρίσκουμε την επόμενη ημέρα άδεια δέντρα, δεν κλέβουν μόνο τις βάνες, τον μπρούντζο και τα εργαλεία αλλά κλέβουν και τα φρούτα.

Μπαίνουν μέσα στις καλλιέργειες και «σκουπίζουν», είναι οργανωμένοι, σίγουρα είναι πολλά άτομα. Η αστυνομική διεύθυνση προσπαθεί να κάνει τι δουλειά της αλλά με ένα περιπολικό δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, τα κτήματα είναι γύρω στα 5 με επτά χιλιάδες στρέμματα, απευθυνθήκαμε σε εταιρία security και κάνουμε και μόνοι μας περιπολίες, έχουμε γίνει φύλακες των κτημάτων μας. Με τα μέτρα αυτά έχουμε μείωση των κλοπών κατά 90 -95%».

ert.gr