Τρία μέτρα για τη στήριξη και την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση, που είχε με εκπροσώπους αγροτών, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, στο δημαρχείο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Ο κύριος Τσίπρας πρότεινε την άμεση επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, ειδική επιδότηση, προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος και τέλος επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών και κατασκευή αρδευτικών έργων για μείωση του κόστους άρδευσης.

Νωρίτερα ο κ Τσίπρας χαρακτήρισε “πλήγμα” για την δημοκρατία “την απουσία των αγροτικών κινητοποιήσεων από τα δελτία ειδήσεων των κεντρικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ποτέ ξανά δεν υπήρχε τέτοιος συντονισμένος αποκλεισμός”, είπε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας και  “γι’ αυτό θεώρησα υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ στο αίτημά σας για να αναγκαστεί μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης να παίξει τις διαμαρτυρίες σας”.

ertnews.gr