Ποικίλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, διαλέξεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εικαστικά εργαστήρια, προβολές, δράσεις ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο  19, 20 και 21 Οκτωβρίου σε 63 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ανά την επικράτεια.
Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός», που από το 2008 σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν 40 φορείς από 30 Περιφερειακές Ενότητες από όλη την επικράτεια. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η Εφορεία Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις διοργανώνοντας τις εξής δράσεις:
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 19.00, θα παρουσιασθεί μουσικοχορευτική παράσταση σχετική με το θέμα, στον χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.
Παράλληλα, στη διάρκεια του διημέρου Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου θα γίνει υποδοχή μαθητών σχολείων, οι οποίοι, κατόπιν ραντεβού, θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Πνοές Ανέμων».
Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό: 2413 508242 (Μ. Παπαναστασούλη)