O βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης σε σχετικό δελτίο Τύπου τονίζει τα εξής:

"Με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης της ΝΔ, το οποίο περιέχει μια συρραφή ρυθμίσεων 16 υπουργείων.

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε αιφνιδιαστικά αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και χτες Δευτέρα συζητήθηκε με εντελώς συνοπτικές διαδικασίεςστις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, κατήγγειλε αυτή τη διαδικασία συζήτησης, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να περιοριστεί η δυνατότητα των βουλευτών να τοποθετηθούν επαρκώς.

Αναφερόμενος στα άρθρα του νομοσχεδίου που παρατείνουν τις συμβάσεις εργαζομένων σε φορείς του υπουργείου Υγείας, τόνισε πως δεν λύνουν τα προβλήματα υποστελέχωσης των νοσοκομείων, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Για το άρθρο 5 που συνδέει τη μηνιαία αποζημίωση των οικογενειακών ιατρών με το κριτήριο της παραγωγικότητας, δηλαδή με το πόσους ασθενείς θα εξετάσουν, υπογράμμισε πως προετοιμάζει τη γενίκευση του μέτρου συνολικά στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Σχετικά με το άρθρο 48, υπογράμμισε πως μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί. Το συγκεκριμένο άρθρο δίνει το ...«δικαίωμα» στις οικογένειες παιδιών που έχουν σωματική, ψυχική, πνευματική αναπηρία να φροντίζουν αυτές με δική τους ευθύνη (επιλογή - χρηματοδότηση) για να εξασφαλίσουν συνοδό του παιδιού, για να μπορέσει να εγγραφεί στους δημοτικούς παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Με αφορμή τη φιέστα που διοργανώνει την Τετάρτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, κατήγγειλε πως ενεργεί ως «λαγός» και ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων. Επίσης, εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στους νοσοκομειακούς γιατρούς που θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κλιμακώνεται η καταστολή

Ο Γιώργος Λαμπρούλης στηλίτευσε τις διατάξεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ενισχύουν την καταστολή όπως αυτή που στρατιωτικοποιεί ακόμη περισσότερο την Πολιτική Προστασία, με μεγαλύτερη εμπλοκή ένστολων αποστράτων.

Για το άρθρο που προβλέπει την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων, σημείωσε πως είναι καθαρά κατασταλτικό μέτρο γιατί θα είναι οι «ανθρωποφύλακες» των κέντρων κλειστού τύπου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο άρθρο για τα νέα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, οι οποίες θα ενσωματώνουν τσιπάκι με βιομετρικά δεδομένα. Όπως είπε, πρόκειται για μεγαλύτερη συστηματοποίηση του φακελώματος για το λαό.

Παράλληλα, καταδίκασε την προκλητική βία και καταστολή που ασκείται αυτή την περίοδο, ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων."