Η πελατειακή πλευρά του κράτους δυστυχώς δεν αλλάζει, όσο και αν κάποιοι ευαγγελίζονται το αντίθετο μέχρι να γίνουν κυβέρνηση.

Ο Ιωάννης Ταφύλης, πρώην γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων, επιλέχτηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε κυβερνητικούς θώκους. Αρχικά ως γενικός γραμματέας στο ΥΠΕΘΑ και ακολούθως στη σημερινή του θέση ως ο πρώτος γενικός γραμματέας ψηφιακής πολιτικής, με αποστολή να προωθήσει κρίσιμα έργα για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. 

Στη θέση του ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης επέλεξε έναν δικό του άνθρωπο, τον διαφημιστή και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάνθο Σαρρή.

Εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι ότι ο πρώην γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων προσέλαβε ως "ειδικό συνεργάτη" στην Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής τον γιο του διαδόχου του στον Δήμο Λαρισαίων..

Νόμιμο; Ασφαλώς ... Ηθικό; Όχι και τόσο, αν αναλογιστεί κανείς πόσα άνεργα παιδιά θα μπορούσαν αξιοκρατικά να διεκδικήσουν την ίδια θέση, όμως στερούνται του δικαιώματος διότι την κατέλαβε κάποιος που είχε κομματικές πλάτες…

Κ.Τ.