Σε καταγγελία κατά του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας κ. Ν. Ντίτορα προχωρούν οι εργαζόμενοι μέσω της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας
Σε αυτή γίνεται λόγος για πρωτοφανείς σε έκταση και μαζικότητα αυθαιρεσίες: Αναλυτικά:
"Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας συνεδρίασε με παρόντα όλα τα μέλη του, την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017, στην Λάρισα μετά τις δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων για τις αποφάσεις και τις αυθαίρετες διοικητικές μεταβολές που έχει προβεί ο Συντονιστής της Α.Δ Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας κ. Ν. Ντίτορας. Προηγήθηκε της συνεδρίασης και ενημερωτική συνάντηση με τον Συντονιστή, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει με το τελευταίο μας Δελτίο Τύπου.
Σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία επιλέξαμε να γίνει το πρώτο ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ, μετά το 3ο Τακτικό συνέδριο μας, στην Λάρισα δίνοντας τον τόνο και την βαρύτητα στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί οι εργαζόμενοι, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα ένα νέο κύκλο της Ομοσπονδίας στην επαφή της με τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Αναφορικά με τις πρωτοφανείς σε έκταση και μαζικότητα, αυθαιρεσίες του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς τις οποίες και καταγγέλλουμε, σημειώνουμε τα εξής:
•    Όσο αυθαίρετες και άδικες ήταν οι αποφάσεις της προηγούμενης Γεν. Γραμματέως κ. Κ. Γερακούδη, που και τότε τις είχαμε καταγγείλει, τόσο αυθαίρετες, άδικες και παντελώς προσχηματικές είναι οι περισσότερες ενέργειες του σημερινού Συντονιστή, κι ας γίνονται στο όνομα της αποκατάστασης της νομιμότητας!!!
•    Όση ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις τους άφησαν την Δημόσια διοίκηση επί χρόνια να πορεύεται με παρατάσεις επί παρατάσεων στο θέμα των κρίσεων των προϊσταμένων, τόση ευθύνη φέρει και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Μιλάμε για τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Μιλάμε για την εφαρμογή της ίδιας κοινής και αδιαίρετης πολιτικής. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς η δημόσια διοίκηση γίνεται ολοένα και ποιό συγκεντρωτική και οι Συντονιστές των Α.Α. είναι αυτοί που καλούνται να εφαρμόσουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους.
•    Υπεύθυνη είναι και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που από την μία εκδίδει εγκυκλίους εφαρμογής των νόμων άλλα και από την άλλη κάνει κατά παραγγελία ερωτήματα στο ΝΣΚ, αποδεχόμενη τα καλά και συμφέροντα και την ερμηνεία που θέλει. Αυτή είναι που όπλισε ουσιαστικά τον Συντονιστή δίνοντάς του, την διακριτική ευχέρεια να προβεί σε ανακλήσεις κατά την κρίση του, για δήθεν σοβαρούς λόγους δημοσίου!!! Ποιοι είναι αυτοί άραγε;
•    Μήπως όλη αυτή η γενικά τελματώδης κατάσταση, η αβεβαιότητα, η ομηρία, συχνά πυκνά και ο φόβος, αποτελούν εργαλεία στην άσκηση της πολιτικής τους; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, η απάντηση είναι καταφατική. Είναι ξεκάθαρο ποιοι βαράνε τα νταούλια και ποιοί χορεύουν!!!
Φαίνεται καθαρά πως η κυβέρνηση δεν θέλει να εφαρμοστεί άμεσα ένα δίκαιο και κοινά αποδεκτό σύστημα κρίσεων (χωρίς ακραίες πριμοδοτήσεις, χωρίς υποκειμενικές διαβλητές συνεντεύξεις, χωρίς την πρόθεση το δημόσιο να είναι βιλαέτι των κυβερνήσεων). Την εξυπηρετεί να συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε ένα περιβάλλον με ανθρωποφαγικές διαθέσεις, που οι εργαζόμενοι θα στρέφονται ο ένας απέναντι στον άλλον αντί να παλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και που θα μετατρέπονται κάποιοι σε λίγο καλύτερα αμειβόμενα ταλιμπάν της Δημ. Διοίκησης.
Οι διοικητικές πράξεις του Συντονιστή Α.Δ Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας δεν απευθύνονται προς τα δάση και τα βουνά γενικώς και αορίστως. Απευθύνονται και επηρεάζουν τις ζωές πολλών εργαζομένων και δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα στην διοικητική εξέλιξη τους και τον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε ούτε να γυρίσουμε το κεφάλι από την άλλη μεριά. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι κ. Ν. Ντίτορας δεν είναι απλώς ένας Συντονιστής, μέχρι πριν ήταν συνάδελφος, που μάλιστα διετέλεσε και μέλος του ΔΣ αυτής της Ομοσπονδίας. Ας βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα…
Σαν Ομοσπονδία οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση που θα επαναφέρει την απαιτούμενη αίσθηση δικαίου και νομιμοποίησης σε όλους τους συναδέλφους στην Α.Δ Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας αλλά και όπου αλλού έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα. Ούτε σολομώντειες λύσεις, ούτε πόντιος Πιλάτος, ούτε δικαστές επί παντός επιστητού.
Λαμβάνοντας υπόψη όλη αυτή την κατάσταση το Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
1.    Να ζητήσει από τον Συντονιστή να ανακαλέσει όλες τις βαπτισμένες μετακινήσεις, που στην πραγματικότητα είναι μεταθέσεις του αρθ.67 του ΥΚ και έπρεπε να έχουν γίνει μέσω του ΥΣ, που με ευθύνη του δεν έχει προσχηματικά συγκροτηθεί.
2.    Να τον καλέσει να εφαρμόσει τον ΥΚ για την αναπλήρωση προϊσταμένων και το διοικητικό δίκαιο, ως ελάχιστη διασφάλιση των εργαζομένων. Θεωρούσαμε και θεωρούμε απαράδεκτη την εφαρμογή του Ν.3905/2010.
3.    Να τον καλέσει να σεβαστεί και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
4.    Να του αποστείλει Εξώδικο με κοινοποίηση και στον Υπουργό Εσωτερικών, που είναι και ο πειθαρχικός προϊστάμενος όλων των Συντονιστών.
5.    Να κηρύξει Στάση Εργασίας κλιμακώνοντας τις ενέργειες της και επιπρόσθετα οποιαδήποτε άλλη μορφή κινητοποίησης προτείνει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς, κάνοντας συγκέντρωση την ίδια ημέρα και παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα του Συντονιστή".