To κοινωνικό δίκτυο «Κανείς Μόνος» πλημύρισε με αγάπη, τραγούδια  και χορούς το Γηροκομείο Λάρισας, δημιουργώντας μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, γεμάτη συναισθήματα και συγκινήσεις.

Οι εθελοντές και εθελόντριες του δικτύου, συνοδευόμενοι από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου και με την υποστήριξη της βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, γέμισαν ασφυκτικά το χώρο του Γηροκομείου και δημιούργησαν ένα ξεχωριστό γεγονός, που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στους ηλικιωμένους.

Η παρέμβαση είχε διαδραστικό χαρακτήρα, αφού οι ηλικιωμένοι έγιναν οι πρωταγωνιστές της δράσης και μοιράστηκαν τις προσωπικές ιστορίες τους, αφηγήθηκαν τα έθιμα των Χριστουγέννων και της εποχής τους,  στα παιδιά που το δίκτυο έχει προσκεκλημένα.

Οι εθελοντές του δικτύου μαγείρεψαν στα σπίτια τους και έφεραν μαζί τους το σπιτικό φαγητό τους, το οποίο μοιράστηκαν σε ένα τραπέζι αγάπης,  όλοι μαζί,  με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου.

Τα ταλαντούχα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Λάρισας ταξίδεψαν τους ηλικιωμένους στον όμορφο κόσμο της παραδοσιακής μουσικής, ενώ ο χορός κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι .

Με το πέρας της εκδήλωσης η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε: «Νιώθω υπέροχα που σήμερα γιορτάσαμε τα πραγματικά Χριστούγεννα, στο Γηροκομείο.   Είμαστε όλοι μαζί, στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής και της χώρας.

Στηρίζω το δίκτυο «Κανείς Μόνος» , καθώς μοναδική δύναμή του έχει τους ίδιους τους Ανθρώπους που αναπτύσσουν τη δράση του.

Δεν αποδεχόμαστε να υπάρχει Άνθρωπος δίπλα μας που οι συνθήκες της ζωής του είναι δύσκολες και αυτό να μην αποτελεί θέμα και της δικής μας ζωής.

Σήμερα ζήσαμε έντονα το συναίσθημα και δυναμώσαμε τις σχέσεις μας . Μοιραστήκαμε μια δράση που ενισχύει τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη.

Με ενθουσίασε το γεγονός ότι ήρθαν Άνθρωποι σήμερα να ενισχύσουν το δίκτυο, που δεν τους γνωρίζαμε, αλλά ένιωσαν τα ίδια πράγματα με εμάς και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Είχαμε υπέροχες στιγμές με τους ηλικιωμένους της πόλης. Φάγαμε μαζί σπιτικό φαγητό, χορέψαμε, τραγουδήσαμε.

Βρεθήκαμε εκεί ΟΛΟΙ. Κυρίως όμως ήμασταν  ΜΑΖΙ Ολη η πόλη μας, έγινε μια αγκαλιά. Κανείς Μόνος! Καλά Χριστούγεννα!»

Δείτε φωτογραφίες