Το θέμα που ανέκυψε με τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων Άσπας Σουλούκου και Αλέξη Γεωργούλη από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας απασχόλησε χθες, κατά κύριο λόγο, τη συνεδρίαση του Σώματος, στην οποία ήταν σχεδόν όλοι παρόντες.  Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων προέκριναν να λήξει το θέμα και να μη δοθεί παραπάνω έκταση.

Η Άσπα Σουλούκου, πήρε το λόγο και σε έντονο ύφος επέκρινε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχου, κατηγορώντας τον ότι εξέθεσε το Σώμα, πλήττοντας το κύρος του. «Αυθαιρετείτε, μεθοδεύετε την καρατόμησή μου», τόνισε η κα Σουλούκου, προσθέτοντας πως είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για το γεγονός ότι θα απουσιάζει, λόγω προβλήματος υγείας συγγενικού της προσώπου. Παράλληλα η κα Σουλούκου σημείωσε πως υπάρχουν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι με πολλές απουσίες και επανέλαβε πως πρόκειται για πολιτική δίωξη προς το πρόσωπό της, λόγω της θέσης που είχε πάρει στο δημοψήφισμα του 2015, καλώντας τον Δήμαρχο Λαρισαίων να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

«Δεν έχω καμία προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν» ήταν τα λόγια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχου, ο οποίος χαρακτήρισε ανάξια  λόγου τα περί πολιτικής δίωξης της κας Σουλούκου. Σημείωσε πως δεν έκανε πρόταση διαγραφής ή έκπτωσης αλλά ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την κατάσταση. «Το 2015 ο κ. Γεωργούλης ήρθε σε μία μόνο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλοι εδώ δουλεύουμε, είμαστε στην υπηρεσία της πόλης και των πολιτών. Ζητήσαμε την ψήφο του λαού για τον υπηρετήσουμε,  δεν πρέπει να παραβρισκόμαστε στις συνεδριάσεις;» διερωτήθηκε ο κ. Τάχος.

Ως ένα «δυνατό καμπανάκι για να συσπειρωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να κλείσει εκεί το ζήτημα» χαρακτήρισε το θέμα που ανέκυψε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, λέγοντας πως «δεν άξιζε να πάρει τέτοια διάσταση».

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως «η πολιτική ευθύνη του καθενός είναι κορυφαία έναντι όλων των άλλων διαδικασιών. Δεν είναι πρόθεση κανενός να διώξει κάποιον». Σε ότι αφορά τα λεγόμενα της κας Σουλούκου για πολιτική δίωξή της, ο κ. Καλογιάννης είπε πως με αυτή τη διάσταση το πρόβλημα μεγεθύνεται, εκτός τόπου και χρόνου, επισημαίνοντας πως δεν εγκάλεσε κανείς δύο συγκεκριμένα στελέχη της Συμπαράταξης που πήραν θέση δημοσίως για το δημοψήφισμα.

«Μετά τα δύο χρόνια της επιτυχημένης σας θητείας, κινηθήκατε βεβιασμένα και δεν εφαρμόσατε τη νομοθεσία», τόνισε στην τοποθέτησή της η Ρένα Καραλαριώτου απευθυνόμενη στον κ. Τάχο, προσθέτοντας πως όταν ξεκινά μια διαδικασία, θα πρέπει να κινείται για όλους ανεξαιρέτως και σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο το Σώμα.

«Τέτοια θέματα δεν θα έπρεπε να συζητιούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το αφήσατε το θέμα και «άπλωσε», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τζανακούλης. Σε ότι αφορά τον Αλέξη Γεωργούλη, σημείωσε πως γνώριζε ο ίδιος όταν του ζήτησε να κατέβει με την παράταξή του ότι θα έλειπε για αρκετό διάστημα από την πόλη, «τον θεωρούσαμε όμως ως …πρεσβευτή της πόλης», είπε ο κ. Τζανακούλης.

«Μας διχάζει και μας υποτιμά το θέμα αυτό» , είπε ο Έκτορας Νασιώκας και ζήτησε από τον Δήμαρχο να παρέμβει ώστε να κλείσει το συντομότερο το θέμα, «για να κλείσει μια πληγή».

«Να κλείσει εδώ και τώρα το θέμα, όχι όμως με τρόπο που να φαίνεται ότι «κουκουλώθηκε», πρότεινε ο Ντίνος Διαμάντος, ζητώντας από τον κ. Τάχο να προστατέψει το Σώμα, να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να μη δοθεί παραπάνω έκταση.

«Όλοι κρίνονται πολιτικά. Σημασία έχει τι πρεσβεύει ο καθένας σε αυτό το χώρο», επεσήμανε ο Πέτρος Κρίκκης, προσθέτοντας πως δεν λύνονται αυτές οι υποθέσεις με διοικητικά μέτρα.

postlarissa.gr