Από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 07-03-2020 στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας (Καραολή Δημητρίου 1 & 1ης Μεραρχίας) και ώρα 9:30 π.μ. θα διεξαχθούν ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2020 (για τους μαθητές/τριες Α’, Β’ και Γ’ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων) και ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2020 (για μαθητές/τριες Α’, Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίων) που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα Φυσικής και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Ειδικά για τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Λυκείου θα υπάρξει και δεύτερη φάση του Διαγωνισμού στην οποία θα συμμετάσχουν οι 40 μαθητές/τριες με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες της πρώτης φάσης, το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 στους χώρους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι 5 πρώτοι/τες μαθητές/τριες θα συγκροτήσουν  την εθνική ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 51η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2020.

Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες θα λάβουν Επαίνους Συμμετοχής και όσοι/ες διακριθούν θα λάβουν Βραβεία και Εύφημες Μνείες.