Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας προσφέρει βιβλία στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου – Λυκειακών τάξεων Βερδικούσιας, τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:30 π.μ.

Μέλη του ΔΣ του ΠΟΚΕΛ θα επισκεφθούν το διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και θα παραδώσουν βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου, συνεχίζοντας τη δράση, να προσφέρουν βιβλία σε σχολεία, σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές του νομού και της χώρας, σε Συλλόγους με ειδικές ανάγκες και προβλήματα ή με επιπλέον εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα και αντιπρόεδρο του ΠΟΚΕΛ, Ευδοκία Ποιμενίδου για το βιβλίο της «Τα διαμάντια της Δόμνας», το οποίο πήρε εύφημο μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Πρόκειται για ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που συγκινεί και συναρπάζει.

Μέσα από τις αναμνήσεις της γιαγιάς Δόμνας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης, η συγγραφέας αναπλάθει με τέχνη την ατμόσφαιρα της ζωής, στην αλησμόνητη πατρίδα της και με παραστατικό τρόπο παρουσιάζει τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν οι Έλληνες Χριστιανοί, από το 1914 και μέχρι τον ξεριζωμό και την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου Γυμνασίου / Λ.-Τ. Βερδικούσιας με θέμα : «Οργάνωση και λειτουργία σχολικής βιβλιοθήκης», με υπεύθυνες καθηγήτριες ΠΕ02, Παπαγιάννη Βασιλική, Παντώστη Δάφνη και Σλούτσα Βασιλική.