Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας συνεχίζει τη δράση του, να συγκεντρώνει και να προσφέρει βιβλία σε ενεργές, σχολικές, δανειστικές βιβλιοθήκες, σε κεντρικά ή απομακρυσμένα ή δυσπρόσιτα σχολεία, αλλά και σε Συλλόγους με αυξημένες ανάγκες ή προβλήματα ή ειδικό εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την πρόσφατη έκκληση της Διεύθυνσης του Γυμνασίου – Λυκείου Φαλάνης για όποιον επιθυμεί να συνδράμει στον εμπλουτισμό της νέας, δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου, το ΠΟ.Κ.Ε.Λ. πρόκειται να προσφέρει αρκετά βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά, αλλά κι επιστημονικά και ιστορικά.

Η νέα βιβλιοθήκη του Γυμνασίου και Λυκείου Φαλάνης δημιουργήθηκε πρόσφατα, με την οικονομική υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων και είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής, που διαμορφώθηκε στο αίθριο του σχολείου, ενώ εκτός από βιβλιοθήκη μπορεί να λειτουργεί και ως αναγνωστήριο, αλλά και αίθουσα συσκέψεων ή μαθημάτων για ολιγομελή τμήματα.

Στην έναρξή της χρειάζεται βιβλία, που να ενδιαφέρουν τους έφηβους μαθητές. (Για όποιον επιθυμεί να προσφέρει βιβλία, μπορεί να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο, Αλέξη Καλέση, στο τηλέφωνο: 2410942212).