Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας προσέφερε βιβλία στο Γυμνάσιο και Λύκειο Φαλάνης, ώστε να συνδράμει στον εμπλουτισμό της νέας, δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου, που δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό και χρειάζεται βιβλία, που ενδιαφέρουν τους έφηβους μαθητές.

Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε πρόσφατα, με την οικονομική υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων και πρόκειται για έναν χώρο υψηλής αισθητικής, που διαμορφώθηκε στο αίθριο του σχολείου, ενώ εκτός από βιβλιοθήκη λειτουργεί και ως αναγνωστήριο κι αίθουσα συσκέψεων ή μαθημάτων για ολιγομελή τμήματα. (Για όποιον θέλει να προσφέρει βιβλία, τηλέφωνο : 2410942212).

Το ΠΟΚΕΛ συνεχίζει τη δράση του, να συγκεντρώνει και να προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες, σε κεντρικά ή απομακρυσμένα, δυσπρόσιτα σχολεία ή με ειδικό εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και σε Συλλόγους με αυξημένες ανάγκες ή προβλήματα.

Ο πρόεδρος, Αργύρης Γιουρούκης, πρόλαβε να παραδώσει αρκετά βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά, αλλά κι επιστημονικά και ιστορικά, λίγο πριν το απαγορευτικό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Φαλάνης και υπεύθυνος της βιβλιοθήκης, Αλέξης Καλέσης, εξέφρασε στον πρόεδρο του ΠΟΚΕΛ, τις ευχαριστίες και τον θαυμασμό του για την άμεση ανταπόκριση, στην έκκληση της σχολικής βιβλιοθήκης.