Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με βάση την κατάταξη που δίνει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα το  Webometrics για το 1ο εξάμηνο του 2018. κατατάχθηκε στην 1026η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 12.000 Πανεπιστήμια και στην όγδοη θέση στη χώρα.
Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με κριτήρια τα οποία αφορούν κυρίως στην παρουσία και στη δημοτικότητα τους στον παγκόσμιο ιστό, την επίδραση του ερευνητικού τους έργου, όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό ετεροαναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους αλλά και στο ποσοστό των δημοσιεύσεών τους που βρίσκεται στο 10% των πλέον «διαβασμένων» και σημαντικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως.
Πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι το ΕΚΠΑ (θέση 271). Ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 287, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 355, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 486 και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 589, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται στην όγδοη θέση, ανάμεσα σε 87 ΑΕΙ, ΤΕΙ και Κολλέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα.

e-thessalia.gr