O βουλευτής Λάρισας με το ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, εύχεται ακόμα πιο δυνατούς αγώνες το 2020.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το 2020 ξεκινά κουβαλώντας μια βαριά ατζέντα ανοιχτών ζητημάτων και εξελίξεων για τη χώρα μας.

Οι εξελίξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αμφισβήτηση συνόρων, διεθνών συμφωνιών, το γκριζάρισμα του Αιγαίου με Νατοϊκή «ομπρέλα», το παζάρεμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων και σχεδιασμών, η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου  και επεμβάσεων  και με τη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ , βάζει πιο βαθιά τη χώρα μας  στη δίνη των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών με όποιες επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν.

Παράλληλα  από τα ‘’πρωτοχρονιάτικα έργα’’ της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι το επόμενο βήμα ολοκλήρωσης της αντιλαϊκής –αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης , σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο νέος προϋπολογισμός που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του κεφαλαίου, αφού συνεχίζεται η φοροληστεία και οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες στην υγεία, πρόνοια, παιδεία.

Και βέβαια απαραίτητο συνοδευτικό της επίθεσης  στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα  είναι τα μέτρα έντασης της καταστολής, του περιορισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων, απεργιών και διαδηλώσεων, η εφαρμογή νέων μεθόδων καταστολής και κρατικής βίας, που πατάνε στο αυταρχικό πλαίσιο, που διαμορφώθηκε και  επεκτάθηκε απ΄ όλες τις κυβερνήσεις έως τώρα, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Όμως η νέα χρονιά φέρνει και ως παρακαταθήκη τους αγώνες που δόθηκαν  από εργαζόμενους, βιοπαλαιστές, αγρότες και μικρούς επαγγελματίες.  Αυτή τη σκυτάλη της  συνέχισης των αγώνων  και της ενδυνάμωσης τους  παίρνουμε, ώστε να γίνουν πιο μαζικοί, να ενισχυθεί ο ανατρεπτικός προσανατολισμός τους.

Ευχές λοιπόν για νέους, ακόμα πιο δυνατούς αγώνες το 2020, που θα έχουν στο επίκεντρο  της διεκδίκησης  τις σύγχρονες ανάγκες μας  και θα συναντιούνται στην αναμέτρηση με την  καπιταλιστική εκμετάλλευση και τα σχέδια βαθύτερης ιμπεριαλιστικής εμπλοκής της χώρας μας».