Το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων που γίνονται σήμερα Τρίτη για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Αξιολογώντας τα αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα οποία το ΚΙΝΑΛ αύξησε τα ποσοστά του στον αγροτικό κόσμο και κυρίως στον θεσσαλικό κάμπο, η ηγεσία του Κινήματος επέλεξε τη Λάρισα για να προβάλλει τις θέσεις του για την αγροτική παραγωγή και τις προοπτικές της και μαζί να κάνει μια ιστορική αναδρομή.

Η Φώφη Γεννηματά θα ξεκινήσει την επίσκεψή της στον νομό από το Κιλελέρ, όπου στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγρότη, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τοπικά στελέχη και εκπροσώπους του αγροτικού χώρου σε καφενείο της περιοχής.

Στόχος της ηγεσίας είναι να υπενθυμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ βελτίωσε την οικονομική και κοινωνική θέση των αγροτών τη δεκαετία του ΄80, αλλά και αργότερα, τις περιόδους που ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η Φώφη Γεννηματά θα αναδείξει τον ρόλο του αγροτοδιατροφικού τομέα στο νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα και τις πολιτικές του Κινήματος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 το βράδυ στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Α',  όπου θα στηθεί ένα πάνελ ομιλητών, στο οποίο στελέχη του ΚΙΝΑΛ θα αναπτύξουν συγκεκριμένους θεματικούς άξονες, ενώ θα κλείσει με ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

Ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετακομίζουν από νωρίς το πρωί στη Λάρισα, ενώ έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα για να υπάρξει ανταπόκριση του κόσμου.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, θα ακολουθήσει χαιρετισμός της βουλευτίνας Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ στη συζήτηση, που έχει θέμα «Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Ύπαιθρο, την Αγρότισσα και τον Αγρότη: Αποτίμηση, προκλήσεις και προοπτικές» και συντονίζει το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Μιχάλης Τζελέπης, συμμετέχουν οι: Μ. Γαρδικιώτης-γενικός γραμματέας Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γ. Δραγατσίκης- αγελαδοτρόφος, Β. Έξαρχος- πρώην πρόεδρος ΕΛΓΑ, Ντ. Μπλιάτσος- γεωπόνος & μελετητής, Απ. Πανάς- βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ για την Αγροτική Ανάπτυξη.

Χ.Ψ.