Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ παρευρέθη στο Λονδίνο στη διήμερη συνάντηση που διοργανώθηκε από τον Δήμο του Κένσιγκτον και Τσέλσι στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «DVCI: Ενδοοικογενειακή Βία-Συντονισμός της στρατηγικής παρέμβασης» το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

 Το έργο DVCI έχει ως στόχο να αυξήσει τις δεξιότητες και την εμπειρία των επαγγελματιών και φορέων χάραξης πολιτικής, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την καθοδήγηση και το συντονισμό της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας σε εθνικό επίπεδο. Το έργο θα αναπτύξει, τεστάρει και εφαρμόσει καινοτόμες πρακτικές μεθόδους, εργαλεία και προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για να υποστηρίξει τον κρίσιμο ρόλο του στρατηγικού συντονισμού της ενδοοικογενειακής βίας.

Τη συνάντηση διηύθυνε η υπεύθυνη του Δήμου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Καταπολέμησης της Βίας κατά των γυναικών ενώ συμμετείχε και o διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ασφαλείας, οι οποίοι ενημέρωσαν τους διακρατικούς εταίρους για τις πολιτικές που ασκούνται για την ισότητα των φύλων και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ό, τι αφορά την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Επιπλέον, παρουσιάσανε το Εθνικό πρόγραμμα για την ισότητα των φύλων, δίνοντας έμφαση στις δραστηριότητες αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε ότι αφορά τη διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα τους. 

Τέλος, οι φορείς αντάλλαξαν εμπειρίες και πρακτικές που ακολουθούνται στην προσπάθεια εξάλειψης διαφόρων μορφών βίας που υφίσταται το γυναικείο φύλο, ενώ σχεδιάστηκαν με ακρίβεια τα επόμενα στάδια υλοποίησης του έργου. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στο τηλέφωνο 2410 554026 ή/ και στο e-mail: anastasopoulou@dimitra.gr.