Σε σύγχρονα γραφεία στο κέντρο της πόλης, επί της Ρούσβελτ και Πατρόκλου στο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η Β’ ΔΟΥ Λάρισας, θα λειτουργήσει από το φθινόπωρο το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Το απόγευμα Τετάρτης έγινε η παρουσίαση του ομίλου  σε ξενοδοχείο της πόλης από τον πρόεδρο Νικόλαο Μακρυπλίδη και στελέχη της εκπαιδευτικής επιχείρησης με αφορμή την επικείμενη έναρξη της λειτουργίας του στη Λάρισα.

Σύντομο ιστορικό

Επτά ολόκληρες δεκαετίες μετά την ίδρυσή του, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα εκπαίδευσης με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

Έναν οργανισμό με μακρά παράδοση αλλά με «κεραίες» στραμμένες στο μέλλον.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΜΗΡΟΣ αποτελείται από τους εξής φορείς εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης:

Ι.ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ: Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Aegean College: Αναγνωρισμένο Κολέγιο που προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια.

ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που προσφέρει πιστοποιημένα επαγγελματικά σεμινάρια και επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων.

KeyCERT-Modern European Certifications: Φορέας Πιστοποίησης Ανθρωπίνου Δυναμικού αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Παιδείας.

ΟΜΗΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Για προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης (Distance & E-learning Courses).

Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) και της Ένωσης Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ).

Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που ανέπτυξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Internet (e-learning) σε συνεργασία με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα (Alpha Bank, Εμπορική) και εταιρείες.

Ο ΟΜΗΡΟΣ κατέχει Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 για την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.