Αίτημα δεκαετιών ικανοποιεί η απόφαση του Κώστα Αγοραστού να εντάξει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τη συνδετήρια πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, έργο προϋπολογισμού 13,8 εκατ. ευρώ. Σχεδόν 30 χρόνια μετά τα πρώτα σχέδια αναβάθμισης του Κουτλιμπάνειου και Τριανταφύλλειου Νοσοκομείου όπως και από την παράδοση της Α' πτέρυγας, αναμένεται να ικανοποιηθεί το αίτημα της ιατρικής κοινότητας για αναβάθμιση των υποδομών του ΓΝΛ που θα σημάνουν την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η κτιριακή επέκταση του ΓΝΛ θα αναβαθμίσει κλινικές όπως τη χειρουργική, την παιδοχειρουργική, τη μονάδα εμφραγμάτων κλπ, ενώ στο ισόγειο του νέου κτιρίου θα μεταφερθεί η μονάδα τεχνητού νεφρού που σήμερα στεγάζεται στον 4ο όροφο. Η νέα πτέρυγα θα προσθέσει άλλα 115 κρεβάτια στα 270 υπάρχοντα.

Η νέα πτέρυγα θα ανεγερθεί στην πλευρά του ερυθρού σταυρού με τη Σβαρτς, στη θέση που σήμερα βρίσκονται το φαρμακείο και παλιές αποθήκες. Το νέο κτίριο θα είναι τετραώροφο και προβλέπονται αποθήκες στο υπόγειο και επέκταση των υπαρχόντων εξωτερικών ιατρείων, στο ισόγειο τη μονάδα τεχνητού νεφρού, επέκταση της καρδιολογικής κλινικής και μονάδα εμφραγμάτων.

Στον πρώτο όροφο θα υπάρχει χειρουργική κλινική (30 κλίνων), στον δεύτερο ορθοπεδική (30 κλίνων), στον τρίτο ουρολογική (14 κλίνων), στον τέταρτο εφημερεία γιατρών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Β. ΚΑΚΑΡΑΣ