Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας και αντιμετώπισης σεισμού στο ΠΓΝ Λάρισας με την καθοριστική συμβολή του ΕΚΑΒ Λάρισας.
Το ΕΚΑΒ Λάρισας για 1η φορά στην Ελλάδα ανέπτυξε πλήρως και σε πραγματικό χρόνο τον ειδικό εξοπλισμό αντιμετώπισης καταστροφών που διαθέτουν οι Ειδικές κινητές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών που Δώρισε η Ολλανδική κυβέρνηση στη χώρα μας.
Η πρόκληση για το προσωπικό του ΕΚΑΒ Λάρισας ήταν μεγάλη αλλά κερδίσαμε το στοίχημα, και μέσα σε 16 λεπτά είχαμε έτοιμο προς χρήση ένα υπαίθριο υγειονομικό σχηματισμό (σκηνή καταστροφών) για την αντιμετώπιση όλων των επειγόντων περιστατικών που μεταφέρθηκαν είτε από το ΠΓΝΛ είτε από την πόλη της Λάρισας, στα πλαίσια του σεναρίου της άσκησης.
Η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κα Αυγέρη εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της άσκησης, κυρίως όμως στους Διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας, που σε δυο μόνο ημέρες εξοικειώθηκαν με τον ειδικό εξοπλισμό και τα οχήματα αντιμετώπισης καταστροφών και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, τους αξίζει ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ που Ομαδικά & Ατομικά, Μεθοδικά και Αθόρυβα, Απέδειξαν τις Τεράστιες Ικανότητές τους για Προσφορά στον Συνάνθρωπο. Επίσης ευχαριστούμε και τους Διασώστες του ΚΕΕΛΠΝΟ της 5ης ΥΠΕ για την εξίσου σημαντική υποστήριξη και συνεργασία. Το έργο και η συμβολή μας αναγνωρίστηκε τόσο από το Διευθυντή του ΕΚΕΠΥ όσο και από όλους τους εμπλεκομένους φορείς της άσκησης.