Ο χημικός - περιβαλλοντολόγος και καλλιτέχνης Ζήσης Αργυρόπουλος, ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου &του Οίνου “Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, ο Όμιλος Μελέτης και Προστασίας της Μυκητοχλωρίδας  και του Δάσους ν. Λάρισας “ΑΜΑΝΙΤΑ CAESAPIA”, ο υπό ίδρυση Όμιλος Επιστημολογίας &Φιλοσοφίας και η ΚοινΣΕπ “ΕΝΑΣΤΡΟΝ” παρουσιάζουν “Το Απόσταγμα της Επιστήμης”. Έναν κύκλο συζήτησης θεμάτων που αντλούνται από τα πεδία διαφόρων επιστημών, τα οποία σχετίζονται ή επηρρεάζουν τομείς της καθημερινότητάς μας.
Θέματα από την Αρχιτεκτονική, την Αστρονομία, τη Βιολογία, τη Γεωλογία, τη Μετεωρολογία, την Πληροφορική, τις Τέχνες, τη Φυσική, τη Χημεία, την Ψυχολογία και άλλες επιστήμες αλλά και από τις τέχνες της Αμπελοκαλλιέργειας και της Οινοποίησης, της Μελισσοκομίας και άλλες, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων μετά από σύντομη παρουσιάση - εισήγηση.
Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να προωθηθεί η γνώση που οι επιστήμες αυτές παράγουν και προσφέρουν και να τεθούν προβληματισμοί, που διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης. Επίσης, παρέα με καφέ, και κατά περίπτωση με καλό κρασί και εκλεκτά εδέσματα θα προσφερθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα, σε ένα κλίμα ζεστό, να γίνει ανταλλαγή απόψεων, διασταύρωση ιδεών και να δημιουργηθούν ανθρώπινες κοινωνικές και φιλικές σχέσεις.
Η πρώτη μας συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 18:30 στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Cafe Passerela στην οδό Βενιζέλου 115, απέναντι από το αρχαίο θέατρο.