Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 13ου  Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν  σήμερα το πρωί (Δευτέρα 31/10/2016) το Μουσείο του πολιτιστικού ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα, στον Βόλο. 

Στη διάρκεια της ξενάγησης τους, σε προσχεδιασμένη από τους υπεύθυνους του μουσείου διαδρομή, οργανωμένοι σε ομάδες εργασίας, κατέγραψαν γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία, εντόπισαν και φωτογράφησαν υλικά, εργαλεία, τεχνολογικό εξοπλισμό εποχής, από το πλούσιο δε αρχειακό υλικό -σε ποικίλα στιγμιότυπα- τους τότε πρωταγωνιστές εργαζόμενους εν δράσει, σχέδια, μακέτες, εξομοιωτές λειτουργίας της γραμμής παραγωγής κ.α.  που εκτίθεται συστηματικά σε όλους τους χώρους, τα μέσα και το εσωτερικό δίκτυο μεταφορών –επικοινωνίας, την παραγωγική διαδικασία και τα προϊόντα.

Το υλικό που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα, θα το επεξεργαστούν οι μαθητές το αμέσως επόμενο διάστημα στο σχολείο, ολοκληρώνοντας σχετικό project (2ο στάδιο εξέλιξης της Τεχνολογίας-Μηχανική τεχνολογία) και  στο πλαίσιο του μαθήματος της σχολικής τεχνολογίας,  θα το παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους.

Μαθητές και συνοδοί καθηγητές συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους υπευθύνους στο πεδίο, αλλά και το Πολιτιστικό ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για τη δυνατότητα συμμετοχής στο εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα