Αύριο Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου στις 10:15 π.μ., η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα απαντήσει δια ζώσης στη Βουλή την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για το ζήτημα της αξιοπρεπούς αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών Τεμπών και Ελασσόνας.

Υπενθυμίζεται πως για ζημιές στην αμυγδαλοπαραγωγή οι οποίες κυμάνθηκαν από 90 έως 100%, για κάθε παραγωγό, το Υπουργείο αποφάσισε ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 80 ευρώ ανά στρέμμα, δίχως να λαμβάνει υπόψη πως η καλλιέργεια της αμυγδαλιάς αποτελεί στην περιοχή, συνήθως, μονοκαλλιέργεια με μέσο κόστος παραγωγής τα 300 ευρώ ανά στρέμμα.

Παράλληλα, από πλευράς Υπουργείου συζητήθηκε το ενδεχόμενο καταφυγής σε αποζημίωση των παραγωγών μέσω του μηχανισμού των ΠΣΕΑ, προκειμένου να συμπληρωθεί η de minimis ενίσχυση.

Η Λαρισαία πολιτικός αναμένεται να πιέσει σκληρά τον Υπουργό, προκειμένου να αποσπάσει μια απάντηση, που θα ικανοποιεί τους αμυγδαλοπαραγωγούς, δεδομένου ότι τα 80 ευρώ της ενίσχυσης ανά στρέμμα αποτελούν μόνο «ασπιρίνη» στο πρόβλημά τους.