Παράσταση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησε σήμερα η ΕΙΝΚΥΛ, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας για τα προβλήματα του ΕΣΥ.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο ΕΣΥ, με τον αξονικό τομογράφο να έχει φτάσει στο όριο ζωής του και να μην έχει αντικατασταθεί, τα ασανσέρ να μη λειτουργούν, με προβλήματα στις κτιριακές υποδομές και με ελλείψεις στο προσωπικό, είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης.

“Έχουν περάσει 2 χρόνια πανδημίας και έχουμε φτάσει στο σημείο οι εφημερίες μας να είναι πιο σκληρές από ποτέ, μιλάμε για ακραίες εφημερίες, η πανδημία υπάρχει», είπε μιλώντας στους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, ο Διευθυντής ΤΕΠ του ΓΝΛ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΛ, κ. Δημήτρης Μπαμπαλής.

Ο κ. Μπαμπαλής είπε ότι το νοσοκομείο σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος και από τη λοιπή νοσηρότητα, σημειώνοντας «φτάνουν άνθρωποι με εικόνες εγκατάλειψης της υγείας τους».

«Κανείς δε φρόντισε εδώ και 2 χρόνια τώρα να φτάσει καινούριος αξονικός τομογράφος, είναι ακραίο να μην μπορεί να γίνει άμεσα αξονική τομογραφία, αυτό είναι επιστροφή στο ’50 και όχι αναβάθμιση του ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπαλής.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία και οι γιατροί του ΠΓΝΛ, ενώ αργότερα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ, εκεί όπου οι γιατροί θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

tinealarissa.gr