Μια μεγάλη μορφή των γραμμάτων της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, εκ των σημαντικότερων εν ζωή ποιητών,  πεζογράφο και μεταφραστή, πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, τον Τίτο Πατρίκιο, πρόκειται να τιμήσει με μια αφιερωματική εκδήλωση, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τον ποιητή και το έργο του, ο κ. Γιώργος Στεφανίδης, πρόεδρος της ELGA (Γαλλo-ελληνικός οργανισμός που προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικά τη συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ Γαλλίας και Ελλάδας) με θέμα «Η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου ως ιστορική πηγή», η κ. Ελένη Αντωνιάδου, φιλόλογος και μελετήτρια του έργου του Τίτου Πατρίκιου, με θέμα "Ως πού μπορεί να φτάσει ένας χωματόδρομος", και ο κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, με θέμα "Η αειθαλής ποιητική νεότης του Τίτου Πατρίκιου".
Tην εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Βιολέτα Π. Μπέη Φουντή, χειρουργός οδοντίατρος.
Ο Τίτος Πατρίκιος θα απαγγείλει ποιήματά του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών του ΔΩΛ «ο ήχος ως έχει» θα ερμηνεύσει το Divertimento in B-flat major, Hob.ll:46 του J. Haydn.
Την εκδήλωση υποστηρίζει το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ.
Βιογραφικά ομιλητών
Γιώργος Στεφανίδης
Ζει και δραστηριοποιείται στο Παρίσι.
Iδρυτής της ELGA (Γαλλo-ελληνικός οργανισμός που προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικά τη συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ Γαλλίας και Ελλάδας ) .  Συνεργάτης της ΚΕΔΚΕ, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (Σεμινάρια σε χώρες της Αφρικής για θέματα ασφάλειας στο χώρο εργασίας)  και της ΕΕΤΑΑ.
Πανεπιστημιακός :  Παρίσι 1 Πάνθεον Σορβόνη , και α.
Τομείς διδασκαλίας : Ιστορία Δικαίου  και θεσμών, Συνδικαλισμός : ιστορία, θεσμοί,  επιμόρφωση, Ευρωπαϊκή συγκρότηση και θεσμοί, Τοπική αυτοδιοίκηση : θεσμοί, ιστορία, διεθνής συνεργασία.
Ελένη Αντωνιάδου
Γεννήθηκε στη Λευκωσία Κύπρου. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε φιλολογικά μαθήματα σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου, καθώς και Ελληνικά στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Μονάχου.
Από το 1991 έως το 2010 εργάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας, στην Αθήνα. Από το 2005 έως το 2010 ως Μορφωτική Ακόλουθος και Διευθύντρια του Σπιτιού της Κύπρου.
Ασχολείται συστηματικά με τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα με την ποίηση του Τίτου Πατρίκιου. Εκτός από τα βιβλία και τις επί μέρους μελέτες, έχει γράψει τα σενάρια πολλών εκπομπών πολιτιστικού περιεχομένου για την τηλεόραση, καθώς και στίχους τραγουδιών για το Θέατρο.
Βιβλία: Τα "Κυπριακά" του Τίτου Πατρίκιου, Εκδόσεις Αίπεια, Σπίτι της Κύπρου και Εκδόσεις Παρουσία, Αθήνα 2009
Για τον Γιώργο Σεφέρη, (Συλλογικός τόμος, επιμέλεια: Ελένη Αντωνιάδου, Γιώργος Γεωργής, Κώστας Λυμπουρής) Εκδόσεις Αίπεια, Σπίτι της Κύπρου και Εκδόσεις Παρουσία, Αθήνα 2009
Συνομιλία / Κείμενα του Δ.Ν. Μαρωνίτη για τον Τίτο Πατρίκιο, (επιμέλεια), Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2005
Είναι παντού το ποίημα, Αθήνα - Κύπρος, ένα ποιητικό ταξίδι, (ανθολόγηση), Εκδόσεις Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, Αθήνα 1994
Μεταφράσεις: Φορτουνάτος, Μυθιστόρημα του 1509 με ήρωα Κύπριο, Δημοσιεύματα του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών XLIV, Λευκωσία 2004
Τζων Μπάνβιλ, Μεφίστο, Εστία, Αθήνα, 1991
Κριστίνε Νέστλιγκερ, Λόλιποπ, Καστανιώτης, Αθήνα, 1990
Πολλές εισηγήσεις της σε συνέδρια, καθώς και μελέτες  για θέματα λογοτεχνίας έχουν δημοσιευτεί σε  συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά.
Θωμάς Μπεχλιβάνης
Ο Θωμάς Μπεχλιβάνης γεννήθηκε το 1954 στον Πλατύκαμπο Λάρισας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών και εργάστηκε για 35 χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση.
Στη διάρκεια της θητείας του δίδαξε για 24 χρόνια σε γυμνάσια και Λύκεια του ν. Λάρισας. Το 2008 έγινε Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων στην Καρδίτσα, ενώ από το 2010, και μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2014, ήταν Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας, από όπου και αποχώρησε με τον τίτλο του Επιτίμου.
Είναι Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, συμμετείχε στην ομάδα του καθηγητή Χρίστου Τσολάκη για την αναμόρφωση του γλωσσικού μαθήματος και των αντίστοιχων βιβλίων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, ανέπτυξε πλούσια επιμορφωτική και συγγραφική δράση, ενώ συμμετείχε, και συνεχίζει να συμμετέχει, σε πολλά Σεμινάρια και Συνέδρια για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.