Μια εξαιρετική διάκριση απέσπασε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία από την Ακαδημία Αθηνών για τη συμβολή της στην πρόοδο της Μαθηματικής Παιδείας. Βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο για το σπουδαίο επιστημονικό της έργο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της το 1918. Το βραβείο απονεμήθηκε την 21η Δεκεμβρίου από τον Γ.Γ. της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασίλειο Πετράκο.
«Αναδείξαμε τη σχέση των Μαθηματικών με τις άλλες επιστήμες μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και πως αυτά βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών» σημείωσε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρίας στη Λάρισα κ. Κώστας Καραμπάτσας αναφερόμενος στο ρόλο και την προσπάθεια της Ε.Μ.Ε. «Δεν είμαστε απλά φυτώριο πρωταθλητών για τις Μαθηματικές Ολυμπιάδες» συμπλήρωσε και ευχαρίστησε τα 15.000 μέλη της Εταιρίας για την εθελοντική τους προσφορά στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων.
Ο κ. Καραμπάτσας έδωσε έμφαση στη σπουδαιότητα της διεξαγωγής του Πανελληνίου Συνεδρίου της Μαθηματικής Εταιρίας στη Λάρισα από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου 2019, σε παράλληλες εργασίες με το Μαθητικό Συνέδριο.
Στη συνέντευξη το παρόν έδωσε η διοικούσα επιτροπή του τ. παραρτήματος Λάρισας κ.κ. Σωτήρης Τερζόπουλος, Νικόλαος Ζέρβας, Στέργιος Κοφίνας και Χρήστος Αγορίτσας.

ert.gr