Η απελευθέρωση της πόλης της Λάρισας τιμήθηκε σήμερα το πρωί από εκπροσώπους του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την κατάθεση στεφανιών στην πλατεία Τάκη Γαργαλημένου και την προτομή του.    

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "σήμερα, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μας οδηγεί! Είμαστε απέναντι στα σχέδια εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή και ευρύτερα που έχουν τις υπογραφές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.) 

Είμαστε απέναντι και αντιπαλεύουμε την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού που δίνουν αέρα στα πανιά στα διάφορα ναζιστικά  εγκληματικά μορφώματα για να ξεδιπλώσουν τη δηλητηριώδη εγκληματική ιδεολογία τους.

Είναι μέρες που πρέπει να δυναμώσει η θέληση και η φλόγα του αγώνα, που δίνουν ώθηση στην πάλη του λαού μας για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού  συστήματος  για καλύτερες μέρες.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ), ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ  συσπείρωσαν  τη συντριπτική  πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση του λαού μας ενάντια στο γερμανικό φασισμό δείχνουν  το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός και η νεολαία. Τώρα είναι ανάγκη να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση."