Ένα θέμα που προβληματίζει τους Λαρισαίους με τις αλλαγές που επικρατούν στο κέντρο της πόλης με τα έργα στους δρόμους είναι οι θέσεις στάθμευσης και το που θα μπορούν να παρκάρουν οι πολίτες τα οχήματά τους.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, αποκάλυψε πως έχει έρθει σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε ο Δήμος να δημιουργήσει ένα υπόγειο πάρκινγκ που θα το διαχειρίζεται, ενώ γίνονται κι άλλες ενέργειες για να βρεθούν κι άλλοι χώροι.
Όπως έγινε γνωστό επίσης από τη συνέντευξη Τύπου, οι χώροι αυτοί θα είναι μακριά από το κέντρο της πόλης και ενδεχομένως θα υπάρξει μία συγκοινωνία για τον κόσμο που θα αφήνει το όχημά του που θα τον μεταφέρει στο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα ο Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε τα εξής: «Υπάρχει ένας σχεδιασμός σε βάθος χρόνου. Έρχονται συνεχώς επιλογές και μέτρα που χτίζονται από πάνω. Θέλω να σας πω το εξής, λένε πως το 2018 κάνατε τους δρόμους που είναι προεκλογική χρονιά. Το ΣΒΑΚ το συμβασιοποίησα εγώ το φθινόπωρο του 2014. Δύο χρόνια μελέτες, εγκρίσεις, προβλήματα με τους θεσμούς στους ελέγχους έτσι ώστε να ανοίξουμε τους δρόμους.
Όλο αυτό έχει τις δυσκολίες. Στην περίπτωση της Λάρισα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και θεωρώ πως τα έργα μας είναι ούτε το 1/10 γιατί θα συνεχίσουν πολλοί δρόμοι με διαγωνισμούς.
Λένε όμως πολλοί «με τη στάθμευση τι θα κάνεις»; Μα οι μελέτες έρχονται η μία μετά την άλλη. Η πόλη έχει ήδη κατατεθειμένη μελέτη στάθμευσης. Βρισκόμαστε σε φάση δημοπράτησης με 1300 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 4000 θέσεις κατοίκων και συζητούσα σήμερα με το υπουργείο για υπόγειο πάρκινγκ διαχείρισης από το Δήμο, όπου και θα το δούμε.
Αυτά είναι ζητήματα που χτίζουν το όραμά αυτό. Οι απαιτήσεις των πολιτών είναι πολλές και τα παράπονα πάνε στο δήμαρχο. Όλα έχουν μία σειρά και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι».

tinealarissa.gr