Σημάδια ανάκαμψης δείχνει η κτηματαγορά αφήνοντας πίσω τα «πέτρινα χρόνια» της κρίσης. Σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά καταγράφονται αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα ενοικιάσεων που πραγματοποίησε η RE/MAX Ελλάδας, το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό δίκτυο της χώρας.
Οι τιμές κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο εμφανίζουν αύξηση 8,4% σε ολόκληρη την επικράτεια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν οι τιμές μόνο στην Λάρισα και στα Ιωάννινα σε σχέση με το 2017.
Στις περιφερειακές μεγάλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας, όπως είναι ο Βόλος, η Λάρισα, η Πάτρα, τα Ιωάννινα, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη καθώς και σε μικρότερες όπως είναι η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Λαμία, οι ενοικιαστές αναζητούν κυρίως διαμερίσματα 1 υπνοδωματίου, 40-50 τ.μ., ηλικίας κάτω των 20 ετών σε τιμές από 200 έως 350 ευρώ καθώς και 2 υπνοδωματίων, 70-100τ.μ., κάτω των 20 ετών ή παλιότερα αλλά ανακαινισμένα, σε τιμές 300 έως 450 ευρώ.
Σε άλλες πόλεις της περιφέρειας (Καρδίτσα, Κόρινθος, Σπάρτη, Καστοριά) η προτίμηση στρέφεται κυρίως σε διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων, εμβαδού 70 - 100 τ.μ., ηλικίας έως 20ετών με τιμές ενοικίων 300 έως 350 ευρώ.