Θετικό ήταν το πρόσημο της συζήτησης που έγινε στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης, που κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά με τα διαχρονικά και πολλαπλά προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, προβλήματα που σε μεγάλο βαθμό αφορούν τον θεσμό του Μουσικού Σχολείου πανελλαδικά.

Η Υφυπουργός ήταν ειλικρινής σε ό,τι αφορά τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, που δεν έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και χρόνια και έχουν να κάνουν με την αναγνώριση των ειδικών μουσικών δεξιοτήτων που αποκομίζουν οι απόφοιτοι των μουσικών σχολείων, λέγοντας πως και η ίδια θα πρέπει να εξετάσει περαιτέρω, βάσει ποιας αντικειμενικής δυσκολίας, δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί• ήταν, ωστόσο, θετική ως προς την διόρθωση της κατάφωρης αυτής αδικίας.

Σε σχέση με το καίριο ζήτημα της αργοπορίας διορισμού ωρομισθίων καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία η Υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «την επόμενη εβδομάδα, θα διατεθούν περί τις εξήντα τρεις χιλιάδες πεντακόσιες ώρες για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων. Θα ξεκινήσουν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα».

Ωστόσο, η Λαρισαία βουλευτής επεσήμανε στην κ. Ζαχαράκη πως η διαδικασία χωλαίνει από πλευράς του Υπουργείου: «δεν συναντιούνται ποτέ οι διαθέσιμες ώρες του Υπουργείου με όσους δηλώνουν διαθεσιμότητα για ωρομίσθιοι καθηγητές, ήδη από τον Ιούλιο.

Δεν συναντιέται ποτέ η «ζήτηση με την προσφορά», με αποτέλεσμα να φτάνουμε στα Χριστούγεννα και να μην έχουν συναντηθεί αυτά τα δύο μεγέθη. Γι’ αυτό και δεν μπορείτε να προβείτε έγκαιρα σε αναπληρώσεις. Αυτήν τη στιγμή έχουμε πάρα πολλούς άνεργους μουσικούς και δεν μπορούμε να βρούμε μουσικούς για παραδοσιακά όργανα, για παράδειγμα, στο Μουσικό Σχολείο της Λάρισας…».

Σε σχέση με το ζήτημα των δωρεάν εγχειριδίων η Υφυπουργός, δυστυχώς, περιορίστηκε σε γενικότητες, παρότι ισχυρίστηκε πως τάσσεται υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα το ζήτημα της δωρεάν χορήγησης βιβλίων -  απαραίτητων για την ίδια τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων -θα έπρεπε να είναι λογικά ζήτημα πρώτης προτεραιότητας από την πλευρά της.

Ωστόσο, η Υφυπουργός ήταν θετική ως προς την επίλυση το επόμενο διάστημα του ζητήματος των μουσικών αγώνων και της μοριοδότησης τους, για την εισαγωγή ενός μικρού ποσοστού των διαγωνιζόμενων μαθητών των Μουσικών Σχολείων σε σχετικές Πανεπιστημιακές σχολές.

«Τα Μουσικά Σχολεία είναι μεν δημόσια σχολεία, αλλά ειδικής ύλης και παροχής ειδικών δεξιοτήτων», είπε κλείνοντας η Ευαγγελία Λιακούλη, «από την στιγμή που έχουν ρόλο ‘’πρεσβευτών’’ της χώρας στο εξωτερικό, μέσα από τις διεθνείς δράσεις που διοργανώνουν και συμμετέχουν. Συνεπώς τα προβλήματά τους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και με σοβαρότητα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.