Με θετικές εντυπώσεις από την Λάρισα και με τη ισχυρή βούληση να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, αναχώρησαν για το ταξίδι της επιστροφής στη Ρωσία, τα μέλη της αποστολής της πόλης Ανάπα.

Η αποστολή των Ρώσων προσκεκλημένων με επικεφαλής το δήμαρχο Ανάπα κ. Σ. Σεργκέγιεβ που βρέθηκε στη Λάρισα, στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης για αδελφοποίηση των δυο πόλεων, αναχώρησε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η αντιπροσωπεία της Ανάπα,  συμμετείχε στην τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δυο πόλεων που υπεγράφη από τους δημάρχους Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και Ανάπας κ. Σεργκέι Σεργκέγιεβ, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, απέδωσε γνωστά ρωσικά τραγούδια.

Το Σάββατο τα μέλη της αντιπροσωπείας παρακολούθησαν ις εργασίες ης ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ΤΕΙ., παρουσία και του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λάρισα, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ανάπα, ξεναγήθηκαν στο Α' Αρχαίο Θέατρο και στο κέντρο της Λάρισας, ενώ επίσης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό και το Διαχρονικο Μουσείο, όπου μετά την ξεγάνηση πραγματοποιήθηκε συναυλία με τραγούδια της Ρωσίας.

Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ανάπα, επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις της EXALCO, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Γιάννης Καντώνιας.

Τα μέλη της αποστολής, ενημερώθηκαν, παρουσία και του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, για την ιστορία της επιχείρησης, ενώ  εντυπωσιάστηκαν από τη δυναμική παρουσία και το εξαγωγικό προφίλ της EXALCO.